Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ: ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ 11ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ.


Σχολιασμός στον σύνδεσμο http://olympia.gr/2013/05/15/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B4%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%89/, όπου αλλόδαπος εργάτης φέρεται να μαχαίρωσε 11χρονο παιδάκι από τη Ρωσία, που παραθέριζε με τους γονείς του σε ξενοδοχείο της Κρήτης. 

Αυτοί είναι οι φιλοξενούμενοί μας. Θα υποφέρουμε πολύ από τις βάρβαρες συνήθειές των και από τη σύγχρονη βιοηθική του δυτικού κόσμου, που θυσιάζει τον ίδιο του τον εαυτό ως άλλη Ιφιγένεια, παραδίδοντας τον κύριο όγκο της μέσης απασχόλησης και την κυριαρχία σε ανθρώπους χαμηλής μόρφωσης και βιοτικού επιπέδου, που έχουν καταληφθεί από ακραίο θρησκευτικό φανατισμό και αυταρχικές δοξασίες. 
Και φυσικά να αναμένεται η απάντηση στα χρόνια μας από τον εξάφνης ηγερθέντα εκ του ύπνου επίσημο κόσμο του πολιτισμού, που εκπροσωπεί Ανατολή και Δύση. Και τούτο δεν είναι προσδοκία, αλλά πραγματικότητα ορατή στο ερχόμενο ζοφερό μέλλον. Προσπάθησαν και άλλοι μεγάλοι άνδρες όλων των εποχών (Ηρακλής, Διόνυσος, Μέγας Αλέξανδρος, Ιούλιος Καίσαρ, Μέγας Κωνσταντίνος, Μέγας Ναπολέων, Βρετανική Αυτοκρατορία,Κίνα, Ε.Σ.Σ.Δ., Η.Π.Α., ΝΑΤΟ, Ο.Η.Ε.) να ανοίξουν τον πολιτισμό προς την άκρη της Ανατολής, πλην της Κίνας, μα δυστυχώς παρά τις μεγαλειώδεις επελάσεις τους , το σύγχρονο αποτέλεσμα δεν τους δικαιώνει! Ο χρόνος θα δείξει.
Ο Θεός ας γιατρέψει την ψυχή του τραυματισμένου παιδιού και ο σπινθήρας της ας ιάνει το βαρύ τραύμα του.
Με τιμή και προβληματισμό
Μιχαήλ Ν. Αβέλλας
Αν. Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Τεμπών - Αστυνομικός- Μέλος Α' Βάθμιας Επιτροπής Εκπαίδευσης Δ. Τεμπών