Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Δεσμεύομαι για Διαφάνεια.


Ξέρω ότι θα χάσω, συνάδελφε.
Ξέρω ότι όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον μου.
Ξέρω ότι θα κατέβουν ομάδες των 20 & 30  στην ένωση αστυνομικών Λάρισας απέναντι σε αυτά που πρεσβεύει η κοινή λογική, σε αυτά που σε έχουν κάνει να σιχαθείς, να αποσυρθείς, να απογοητευθείς, να αναρωτιέσαι και να σκέφτεσαι για ποιο λόγο πληρώνεις συνδρομές;
 Και γιατί με αυτές γίνονται τα πανελλήνια συνέδρια σε χλιδάτα ξενοδοχεία, ενώ υπάρχουν σε όλα τα αστυνομικά μέγαρα αίθουσες συνεδριάσεων και να δουν και οι σύνεδροι τα προβλήματα που επικρατούν; Θα μου πεις δεν χωράνε. Για ομάδες εργασίας φθάνουν και περισσεύουν και η μεγάλη συνεδρίαση σε ένα αμφιθέατρο. Γιατί να πληρώνεις επιπλέον νομική προστασία, όταν το σωματείο ιδρύθηκε για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, ως ο αστικός σου συμπαραστάτης; 

Σε αυτό το σημείο δεσμεύομαι για ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και συμμετοχή στις αποφάσεις και ειδικά σε ότι αφορά τις συνδρομές σου, θα γίνονται όλα δημόσια με ονόματα, πότε και πόσο. 
Δεσμεύομαι από την πρώτη στιγμή αν γίνει το θαύμα (γιατί περί θαύματος θα πρόκειται, δεν έχω αυταπάτες) και εκλεγώ 
1ον) Να δημοσιοποιήσω τα οδοιπορικά έξοδα των συνδικαλιστών και να διαλύσω μύθους και πραγματικότητες σχετικά με το ύψος αυτών.

2ον) να επαναφέρω το καταστατικό στην αρχική του θητεία και μείωση της θητείας του Προέδρου και των συν αυτώ.

3ον) για την δημιουργία οργάνου στο σωματείου, του θεματοφύλακα, που θα απορρίπτει οποιαδήποτε τροποποίηση του καταστατικού και θα προστατεύει το γόητρο και το κύρος από αντικαταστατικές ενέργειες.

 4ον) να ακουστούν οι προτάσεις σου αναφορικά με όσα σε απασχολούν, από προβλήματα στην οπτικοποίηση των ηλεκτρονικών εφαρμογών μέχρι καινοτόμες προτάσεις για αστυνόμευση και προανάκριση και αντικατοπτρίζουν το είναι σου στην κοινωνία σε κόσμιο και όχι λαϊκίστικο ύφος.

Στο τονίζω πώς ξέρω ότι θα χάσω.
Αλλά δεν θα αφήσω να περάσει η ρητορική των γουναράδικων και του σε όποιον αρέσει χωρίς έστω ένα βροντερό «ΟΧΙ», έστω κι αν βρω στην κάλπη μόνο την ψήφο μου. 
Δηλώνω ΠΑΡΩΝ στο κάλεσμα των καιρών.
Θα με δικαιώσει το μέλλον, όπως ήδη έχει αρχίσει να γίνεται σε ότι σου έχω γράψει τουλάχιστον εδώ και 10 χρόνια. 

Ένας μόνο είναι κοινός τόπος, η ασφάλεια και η προστασία του πολίτη και της χώρας. Στα υπόλοιπα η δημόσια εκφορά του λόγου σας , ως εκπροσώπων αστυνομικού σωματείου, δεν βαδίζει την μέση πεπατημένη και δεν μας πρέπει να παριστάνουμε τους ζαλισμένους επιβάτες σε ένα τρένο που τελειώνουν οι ράγες που πατάει κι εσείς επιταχύνετε αντί να φρενάρετε. 

Αυτη η ακηδεμόνευτη κίνηση ως εκ τούτου λαμβάνει το όνομα "Διαφάνεια" και παρά το ότι με βρήκαν συνάδελφοι διστακτικές-οί να συμμετάσχουν, δεν θα τους πιέσω και θα πορευτώ μόνος στο πρώτο βήμα. 

03.04.2019
Μιχάλης Αβέλλας, αστυνομικός για την "ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ"στην ένωση αστυνομικών Λάρισας και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων