Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Επιτακτική ανάγκη η υγειονομική κάλυψη των αλλοδαπών και η περιφρούρηση των συνόρων

Σκέψεις από τον Νοέμβριο 2019 

Αν πιστεύετε ότι θα εξοικονομηθούν χρήματα από την καθυστέρηση των υγειονομικών καλύψεων και χορήγησης φαρμάκων για λοιμώδη νοσήματα των νεοεισερχομένων παράτυπων μεταναστών στην Ελλάδα και πως δεν δικαιούνται , τότε πλανάστε πλάνη οικτρά.
Είναι σαν να βρίσκεστε στο ίδιο σφραγισμένο δωμάτιο με κάποιον που κρατάει μια χειροβομβίδα δεμένοι με την περόνη και ξαφνικά με σπασμωδικές κινήσεις , φοβούμενοι την πιθανή έκρηξη  τρέχετε να σωθείτε τραβώντας οι ίδιοι την περόνη και προκαλώντας την έκρηξη. Πιστεύετε ότι θα επιβιώσετε κι αν ναι αλώβητοι χωρίς σοβαρά τραύματα ή και ακρωτηριασμούς; 
Έτσι είναι και η δημόσια υγεία και η προστασία αυτής. Δεν χώρα υποθέσεις και αν. Προλαμβάνει. Κανείς δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να λαμβάνει το ρίσκο. 
Άμεση συνταγογράφηση και ιατρική παρακολούθηση των νεοεισερχομένων μεταναστών από τρίτες χώρες είτε δικαιούνται είτε δεν δικαιούνται άσυλο. 
Πέραν αυτών να υπενθυμίσουμε ότι στα κλειστά κέντρα κράτησης στην ενδοχώρα λόγω της μακράς διαβίωσης θα αναπτυχθούν λοιμώξεις και δερματικά νοσήματα, τα οποία παρά τα όσα λέγονται για τα νησιά λόγω του φυσικού γεωγραφικού περιορισμού και του ήπιου περιβάλλοντος προλαμβάνουν αυτά. 

Είναι προτιμότερο να δημιουργηθούν δομές φιλοξενίας σε μικρά έρημα νησιά με μια μονάδα αφαλάτωσης , παρά να στοιβαχτούν στην ενδοχώρα σε κλειστά κέντρα. 
Επιπλέον παράκληση στον διαγωνισμό για τους οικίσκους για εξοικονόμηση ρεύματος και ενέργειας να γίνονταν με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας και στους ήδη υπάρχοντες σε όλη την χώρα να γίνει μελέτη και αντικατάσταση αυτών. Τα χρήματα από την εξοικονόμηση ενέργειας θα αρκούσαν για την χρηματοδότηση άμεσων φαρμακευτικών αναγκών. 
Επιμένω εκεί. Παράκληση 
Αναφορικά με την αποτροπή τόσο σε νησιά όσο και σε ηπειρωτική Ελλάδα , η αποτροπή ενός φουσκωτού αξίας μερικών εκατοντάδων ευρώ που έχει παραλύσει το πανάκριβο αμυντικό δόγμα του σύγχρονου δυτικού κόσμου, θα μπορούσε να γίνει με μια απλή ανίχνευση και με έναν πομπό και δεκτή.
 Είτε με χρήση ιδιοσυχνότητας και ιδιοσυντονισμού και να μπλοκάρεται το πηνίο της μηχανής είτε ρίχνοντας ρεύμα με drone πάνω στην μηχανή ενσωματώνοντας ένα taser και ακινητοποιώντας το σκάφος σε τουρκικό χώρο. 
Όλες οι μηχανές λειτουργούν σε μια συχνότητα ή ένα φάσμα αυτών.
.....