Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να δείξει το δρόμο. Greece can do it and show the way.

Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να δείξει το δρόμο.
Greece can do it and show the way.
(follows greek and english translation)

Λέγομαι Αβέλλας Μιχαήλ του Νικολάου. Γεννήθηκα στη Λάρισα το 1979 και μεγάλωσα στο Μακρυχώρι Λάρισας, όπου και διαμένω και τα καλοκαίρια των παιδικών μου ετών τα περνούσα στη Σαμαρίνα Γρεβενών, Έλλην Βλάχος όντας. Πέτυχα με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων το 1997 στη Σχολή Αστυφυλάκων και εξήλθα με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ το 1999. Από μικρός θυμάμαι τον εαυτό μου να ψάχνει το κάτι παραπάνω, που θα κάνει τη διαφορά και θα ανατρέψει τα στάσιμα δεδομένα. Έτσι εξερχόμενος της Σχολής νόμιζα πως θα σώσω τον κόσμο συστρατευόμενος με πανστρατιά  υγιών δυνάμεων που νόμιζα πώς θα συναντήσω. Τελικά δεν το κατάφερα, γιατί ο κόσμος που κληρονομήσαμε όχι μόνον δεν είναι αγγελικά πλασμένος, αλλά συνηγορεί πιο πολύ στο να τείνει να γίνεται τιμωρία των αξίων με κάποιες αραιές νότες ευχαρίστησης, καθώς και αυτές οι υγιείς δυνάμεις δεν υπήρχαν ή κρυβόντουσαν συνομιλώντας σιγά κρυμμένες στο νοητό σπήλαιο του Πλάτωνος.  Παρά το ότι το αντιλήφθηκα νωρίς μέσα από το λάθος της ορμής της νιότης,  κάποιος εκεί ψηλά θέλησε το λάθος να γίνει άθλος και να θέλω σώνει και καλά να πηγαίνω κόντρα στα ορμητικά απόνερα, που όπως αποδεικνύεται στις μέρες μας έβριθαν σήψης, διαφθοράς και δυσωδίας.
Κάπως έτσι και ξεκίνησα να αρθρογραφώ κατά τη διάρκεια των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2010, νοιώθοντας ήδη από τότε την επιτακτική ανάγκη της ισχυροποίησης του κοινωνικού συνόλου απέναντι στη λαίλαπα που ήδη είχε φανεί, πως θα ισοπεδώσει την μικρομεσαία κοινωνική τάξη, δημιουργώντας μία νέα τάξη επί του συνόλου του 1/3 του ενεργού πληθυσμού σχεδόν, την τάξη των ανέργων.
Ξεκίνησα τότε με το πρώτο άρθρο μου τον Νοέμβριο του 2010 με τίτλο: Ατενίζοντας το μέλλον με κοινωνική ενότητα.
Έπειτα ήρθε ο πανηγυρισμός στην Ελλάδα των κρατούντων τις τύχες μας με τις δηλώσεις πως η Ελλάδα ψήφισε μνημόνιο, εξ αιτίας των χρισμάτων που είχαν δοθεί στις αυτοδιοικητικές, καλλικρατικές εκλογές. Και όλα έγιναν πιο εύκολα για την ψήφιση νομοσχεδίων για την καταβαράθρωση μισθών και συντάξεων με το αναγκαίο πρόσχημα των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών που έχριζαν και χρήζουν σε ολόκληρο τον βίο της Πολιτείας, δημόσιο και ιδιωτικό. Και οι αναγκαίες αλλαγές έγιναν αναγκαστικές σε βαθμό καταναγκασμού. Ένας παγκόσμιος διασυρμός της χώρας με περιδίνηση είχε ξεκινήσει, με την οικονομία να παλινωδεί μεταξύ χρεωκοπίας και εξόδου από το Euro ή όχι.
Στο στόμα του λαού πλανιόταν και πλανιέται ένα τεράστιο γιατί. Όπως και η διαφαινόμενη αναταραχή της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνον της Μεσογείου με τη μέθοδο της ανάφλεξης εκ συμπαθείας και σε μη συνορεύοντα κράτη πλέον.
Εκφράζοντας αυτά τα τεράστια γιατί σε γραπτό λόγο, προχώρησα στην επώνυμη σύνταξη των κάτωθι άρθρων, τα οποία είχα την τιμή να φιλοξενηθούν από πολλές ιστοσελίδες και bloggers στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις εφημερίδων, την εφαρμογή ireport του cnn, καθώς και πολλών φίλων, αλλά και ανθρώπων αγνώστων σε μένα, που μου έδωσαν μία θέση στις προσωπικές τους σελίδες στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά στο facebook και στο twitter και αυτούς τους ευχαριστώ πιο πολύ από όλους.
Αρθρογραφώντας για τον κόσμο που αλλάζει και για αυτόν τον νέο κόσμο που έρχεται, για τις αιτίες των δεινών και την Χάρτα του Πολίτη που πρέπει να δημιουργήσουμε. Για αυτά που μας φταίνε, για αυτά που φταίξαμε και φταίμε και για το πώς αυτά διορθώνονται.
Για Ελληνισμό και τι εστί πράγματι αυτός ο ορισμός στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, ποια η θέση μας στο παγκόσμιο στερέωμα και την αποκωδικοποίηση του μηνύματος του θρύλου του μαρμαρωμένου βασιλιά.
Για παράνομη μετανάστευση και πώς πραγματικά αντιμετωπίζεται.
Για την προστασία και ανάδειξη των αρχαιοτήτων.
Για διάφορα θέματα τοπικής και τρέχουσας πραγματικότητας.
Για προσέλκυση επενδύσεων και αξιοποίηση του πλούτου της χώρας μας προς όφελος των πολιτών.
Για μία νέα εποχή της ενέργειας απαλλαγμένοι από την εξάρτηση και τον σύγχρονο ενεργειακό μεσαίωνα, που θέλει να σταματά ό,τι καινοτόμο και ρηξικέλευθο ανατέλλει.
Για μία νέα γενιά ηγετών, για το επόμενο αύριο που έρχεται να αποκαταστήσει την χαμένη ισορροπία σε εσωτερικά, εθνικά και διεθνή θέματα, ορίζοντας νέο επίπεδο προς τα άνω ως σημείο αναφοράς.
Για την αντιμετώπιση της ρήξης του κοινωνικού ιστού.
Για ελευθερία του ανθρώπου και πως αυτή πράγματι έρχεται σε χώρες με ακραία, τυραννικά καθεστώτα. Για την Ειρήνη στον κόσμο.
Και κάπως έτσι θα συνεχίσω την πορεία μου περιμένοντας την εξέλιξη της Δημοκρατίας μας με δημοκρατικές διαδικασίες, που αποτελεί φάρο του κόσμου  για να φωτίσει αυτόν. Για έναν δίκαιο κόσμο για όλους μας που θα δείξει τον ίσο μεταξύ ίσων.
 Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να δείξει το δρόμο.
28/04/2014
Αβέλλας Μιχαήλ


Αρθρογραφήματα μου:
 1. Γιατί; Πείτε την αλήθεια στο Λαό.
 2. Δημοψήφισμα, τώρα! Δημιουργία της Χάρτας του Πολίτη.
 3. Η προδοσία του Ελληνισμού! Ο χρόνος μας τελειώνει;
 4. Αν πάμε κάτω, θα πάμε όλοι μαζί…
 5. Τολμήστε! Τυφλοί, τυφλούς άγοντες εις το χάος.
 6. Ως πότε; Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας κατά παντός υπευθύνου για την απελπισία στη χώρα μου διά του τύπου.
 7. Το Κράτος – Άνθρωπος.
 8. Το κρυφό μήνυμα του μαρμαρωμένου Βασιλιά.
 9. Μαρμαρωμένος Θρύλος.
 10. Αγία Σοφία. Ιερός Ναός ξανά.
 11. Just a thought from the borders For Greek-Turkish friendship. Απλά μία σκέψη από τα σύνορα για την Ελληνό – Τουρκική Φιλία.
 12. Η Επανένωσις των Εκκλησιών.
 13. Ανάμεσα σε δύο κόσμους. Πρόταση για την παράνομη μετανάστευση.
 14. Σανατόρια ψυχών.
 15. Το νέο διάταγμα της απόλυτης ανεξιθρησκείας.
 16. Στον Άρειο Πάγο συνάντησα ικέτες μιας νέας ζωής. At Areios Pagos I met suppliants of a new life.
 17. Ανθρώπινη ενότητα. Human unity.
 18. Praying to our Gods. Προσευχή στους Θεούς μας.
 19. Άστεγοι και Πεινασμένοι… Homeless and Hungry…
 20. Η νέα Εποχή: Ηλιακή ενέργεια. Η Ελλάδα μπορεί. The new Era: Solar energy. Greece can do it.
 21. Λιμάνια φαντάσματα. Ports Ghosts.
 22. Ανεβαίνοντας στο 33,33% της ανεργίας. Ascending to the 33,33% of the unemployment.
 23. Κλείσαμε ή μας κλείσανε;…
 24. Ανταλλακτήρια χρυσού. The gold traders.
 25. Πώς είναι η ζωή στην απόλυτη φτώχεια. How’s life in sordid poverty.
 26. Θα μπορούσες να ήσουν εσύ ή τα παιδιά σου!!!! It could be you or your children!!!!
 27. Ελληνικές διαμαρτυρίες για τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο.
 28. Διαμαρτυρίες Ελληνικών Σωμάτων Ασφαλείας την 06/09/2012 .
 29. Αγανακτήστε Βλαχόφωνοι Έλληνες.
 30. Democracy means…. Δημοκρατία σημαίνει….
 31. Το όραμα του κόσμου. The vision of the world.
 32. Mediterranean sea without borders. (για μία νέα συνεργασία μεταξύ των χωρών της λεκάνης της Μεσογείου).
 33. The Orient Express I. Let’s go! Το Όριεν Εξπρές Ι. Ας πάμε. (Ένα πρότζεκτ - σχέδιο που θα προταθεί για ειρήνευση μεταξύ των γειτόνων λαών της Μεσογείου).
 34. Ανθρώπινη Ενότητα. Human Unity.
 35. The Hitler’s swastika precipitation. Η κατακρήμνιση της σβάστικας του Χίτλερ.
 36. Γερμανικές αποζημιώσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. WWII German Reparations.
 37. Σκέψεις που με ανατριχιάζουν…
 38. Έκπτωτοι σκλάβοι; Όχι!!!
 39. Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις.
 40. Ενεργή η διαστημική στρατιωτική δύναμη – Το σύγχρονο μυστικό του Προμηθέα.
 41. Πρόταση επιβίωσης. (Δε θα γνωρίσεις ποτέ πόσο δυνατός είσαι, μέχρι που αυτό να γίνει η μοναδική σου επιλογή).
 42. Μην Αυτοκτονείς.
 43. Γιατί;;; Μην Αυτοκτονείς!!!!
 44. Τιμωρία γιατί;
 45. Όποιος δεν μπορεί, φεύγει να μετρηθούμε από την αρχή.
 46. Τα μπαζώσανε όλα, Ντροπή…
 47. Με αφορμή την αρχαιοκαπηλία στους Γόννους Λάρισας.
 48. The Plato’s Cave. Το Σπήλαιο του Πλάτωνα.
 49. The Fear and the Terror. Ο Φόβος και ο Τρόμος.
 50. GREXIT.
 51. So Long. Τόσο μακριά.
 52. Η Επανάσταση του 1821. Πρέπει να μάθουμε όλοι οι Λαοί μαζί.
 53. 25η Μαρτίου 1821. Η προσέγγιση του μέλλοντος μέσα από το αίμα των ηρώων του χθες.
 54. Μία πρόταση για τη μνήμη της ελληνικής επανάστασης του 1821.
 55. Ατενίζοντας την 6η Δεκεμβρίου. Ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός μας;!. Facing the December 6. Who’s our real enemy?!.
 56.  Η αντιμετώπιση της ρήξης του κοινωνικού ιστού.
 57. Έλληνας αστυνομικός στο cnn: Θέλω να δω τους κυβερνώντες να ανοίγουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
 58. Η πραγματική απογραφή της Ελλάδας ποια είναι;
 59. Αυτά που συναντώ.
 60. Ζητείται Ηγέτης… Leader Wanted…
 61. Πατρίδα ή Θάνατος; Το επόμενο αύριο.  My name is Avellas Nikolaos Michail. I was born in Larissa in 1979 and grew up at Makrichori Larissa, where Istill live and I spent the summers of my childhood years spent at Samarina Grevena, as I am an Hellene (Greek) with vlach origin. I achieved with the system of National Examinations in 1997 at the Police Academy and graduated with PERFECT in 1999.
I remember myself since I was very young looking for something more, that will make a difference and overturn the static data. So, after the Police Academy I thought that I would save and change the world with the cooperation and help of healthy forces that I expected to meet on my way. Eventually I did not make it, because the world we have inherited is not made by angels wonderfully, but it tends more to be the worthy’s punishment with some sparse notes of pleasure, as these remaining healthy forces did not exist or were hiding whispering softly, staying hidden in the imaginary Plato's cave. Although I realized it early through the wrong of youth’s momentum, someone up there wanted me to do the wrong a deed and made me want to go against the rapids greywater, which as it proved nowadays were full of sepsis, corruption and stench.
That's how I started writing articles and during the local elections of 2010, feeling since then the imperative need of strengthening the social ladder towards the upcoming storm od bankruptcy, that will flatten the middle social class, creating a new class at the one third (1/3) of the active population nearly, the class of unemployed.
Then I started with my first article in November 2010 titled: Looking forward with social unity.
After the local elections it came the celebration in Greece from the people that keep our fortunes at their hands, that Greece and the majority of Greek people voted the well know memorandum or ‘’Mnimonio’’. And that because at the local elections the politicians that rulled the State of Greece chose the candidate Mayors to participate. And everything became easier for the passage of legislation to reduce salaries and pensions with the necessary pretext of necessary structural changes at the whole life of the Greek State, public and private. And the necessary changes were forced with coercion. A global vilification of the country had begun to spin, with the economy balancing between bankruptcy and exit from the Euro or not.
At the mouth of the people was and still is a huge why. As the looming turmoil of the so-called Arab Spring in the Mediterranean area around us and not only by the method of ignition of sympathy and now on at non- bordering states.
Expressing these huge why in written essays, I proceeded at the preparation of the following named articles, which I had the honor to be hosted at many websites and bloggers in Greece and abroad, at printed and electronic versions of newspapers, at the implementation of ireport cnn, and many friends and people unknown to me, giving to me a position on their personal pages on social networking applications, especially on facebook and twitter and I thank them most of all.
Writing for a changing world and this new world that comes, for the causes of suffering and the need to create the Citizen's Charta. For all these who blame, for what our fault is and how they are corrected .
For Hellenism and what is this in the world affairs, which our position on the world stage is and the decoding of the message of the legend of Petrified King.
For illegal immigration and how we can really face it.
For the protection and promotion of our ancient civilization and antiquities.
For various topical issues and current reality.
To attract investments and develop the country's wealth for the benefit of citizens.
For a new era of energy free from dependence and modern energy medieval wants to stop what innovative and groundbreaking rises.
For a new generation of leaders for the day after tomorrow that will restore the lost balance in internal, national and international issues, making a new horizon level upwards as a reference point.
How to face the rupture of the social ladder.
For freedom of humanity and how it actually comes to countries with extreme tyrannies. About the Peace in the world.
And that's somehow I will continue my path waiting for the evolution of our Democracy with democratic procedures, that is a lighthouse of the world.
For a fair world for all of us who will show the equal among equals.
 Greece can do it and show the way.
28/04/2014
Avellas Michail

My arthrography:
1.       Why ? Tell the truth to the people.
2.       Referendum now! Creation of the Citizen's Charta.
3.      The Hellenism’s betrayal! Our time is near to end?
4.      If we go down, we go together ...
5.      Dare! Blind, you are going the blind to chaos.
6.      Until when? Open letter of protest against those responsible for the despair in my country through the press.
7.      The State - Human .
8.      The hidden message of Petrified King.
9.      Petrified Legend .
10.  Hagia Sophia. Holly Temple again.
11.  Just a thought from the border to the Greek - Turkish Friendship .
12.  The Reunion of the Churches.
13.  Between two worlds. Proposal for illegal immigration.
14.  Souls Sanatoriums.
15.  The new decree absolute religious tolerance.
16.  At Areios Pagos I met suppliants of a new life.
17.  Human unity.
18.  Praying to our Gods.
19.  Homeless and Hungry ... Homeless and Hungry ...
20.  The new Era: Solar energy. Greece can do it.
21.  Ports Ghosts.
22.  Ascending to the 33,33% of the unemployment.
23.  Closed or shut us down ? ...
24.  The gold traders.
25.  How's life in sordid poverty.
26.  It could be you or your children!!!!
27.  The Greek demonstrations for the tolls of the highway.
28.  Greek Protests Security Forces on 06/09/2012 .
29.  Be indignant Vlach-speaking Greeks (Hellenes).
30.  Democracy means ....
31.  The vision of the world.
32.  Mediterranean sea without borders. (for a new partnership between the countries of the Mediterranean sea) .
33.  The Orien Express I. Let's go . (One project - a plan that will be proposed for peace between neighbors peoples of the Mediterranean) .
34.  Human Unity.
35.  The Hitler's swastika precipitation.
36.  WWII German Reparations.
37.   Sad and creepy thoughts ...
38.   Fallen slaves ? No!
39.  A picture equals a thousand words .
40.  Active the military space power - The modern secret Prometheus .
41.  Proposal survival . (You will never know how strong you are, until it be your only option).
42.   Do not suicide.
43.  Why ? ? ? Do not suicide ! !
44.   Punishment, why?
45.  Whoever can not make it, leaves to be measured from the beginning.
46.  They buried everything, Shame ...
47.  On the occasion of the illicit trade in antiquities at Gonnoi Larissa.
48.  The Plato's Cave.
49.  The Fear and the Terror.
50.  GREXIT.
51.  So Long.
52.  The Revolution of 1821 . We should learn all the people together.
53.  March 25, 1821 . Approaching  the future through the blood of the heroes of yesterday.
54.   A proposal for the memory of the Greek revolution of 1821.
55.  Facing the December 6. Who's our real enemy?!.
56.  Facing the rupture of the social ladder.
57.  The Greek policeman at cnn: I want to see the rulers to open bank accounts.
58.  The real inventory of Greece is?
59.  All these I meet .
60.  Leader Wanted ...
61.  Fatherland or Death (Patria o Muerte)?  The day after tomorrow.