Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Παιχνίδια εξουσίας και δωροδοκίες με θύμα την Ελληνική Δημοκρατία.


Παιχνίδια εξουσίας και δωροδοκίες  με θύμα την Ελληνική Δημοκρατία.


Ελλάδα. 19/12/2014. Μέσα σε ένα κλυδωνιζόμενο πολιτικό σύστημα που επιφέρει ανεπανόρθωτες σχεδόν σκιές στην εύρυθμη δημοκρατική λειτουργία του ελληνικού κράτους, με κατηγορίες για απόπειρες δωροδοκίας, πιθανές δωροδοκίες με υπέρογκα ποσά και δώρα, αλλά και Βουλευτές που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων μη αποδεχόμενοι το δώρο για ψήφιση ή όχι του Προέδρου της Δημοκρατίας, ΕΡΩΤΑΤΑΙ:
i)                    Γιατί φυσικό πρόσωπο που καταγγέλλει την παράνομη και τιμωρητή πράξη από το  νόμο της δωροδοκίας υπέρογκων ποσών την ανακοινώνει στο διαδίκτυο μη καταφεύγοντας στις Διωκτικές Αρχές, ώστε να προβούν στην διακριτική παρακολούθηση και στην επ’αυτοφώρω σύλληψη του ενεργήσαντος τη δωροδοκία είτε με (απευθείας) online μεταφορά εμβάσματος, είτε με χρυσό σε θυρίδα τραπέζης ή ξενοδοχείου, είτε με διαγραφή χρέους δανείου κ.λ.π.
ii)                   Γιατί ακόμη κι όταν την καταγγέλλει δεν χαράσσεται ενιαία γραμμή με τις διωκτικές αρχές  μη αποκάλυψης του απορρήτου της προανάκρισης μέχρι την λήξη της αστυνομικής επιχείρησης  για τη σύλληψη των φερομένων δραστών;
iii)                  Κι αν ακόμη ήθελε υποτεθεί ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στις ελληνικές διωκτικές αρχές ή στις αντίστοιχες μυστικές υπηρεσίες, υπάρχουν και οι διεθνείς υπηρεσίες καταπολέμησης της  διαφθοράς, όπως η OLAF ή η Interpol;
iv)                 Γιατί με λίγα λόγια ο παθών δεν αποδέχθηκε το προϊόν της δωροδοκίας παρουσία των διωκτικών αρχών, ώστε τώρα να έχουμε την πραγματική δωροδοκία και όχι μία διερευνούμενη απόπειρα από κάποιον που μπορεί να δηλώσει και φρενοβλαβής για να απαλλαχθεί των βαρυτάτων κατηγοριών.
Έτσι τώρα πιθανολογούνται βιντεοσκοπημένες σκηνές οι οποίες μπορούν κάλλιστα να ονομαστούν σκηνές πιθανών σεναρίων και τερατολογίας χωρίς αποδεικτικό υλικό , ήτοι το δώρο, τον χρυσό ή τα χρήματα.
 Κοινώς, δεν υπάρχει το αντικείμενο της παρανόμου πράξεως, αλλά καταγραφές με ιδιωτικές συζητήσεις μεταξύ πολιτικών προσώπων που πιθανόν είχαν γνωριμία και σχετιζόντουσαν στο παρελθόν μεταξύ τους με σχέση συμβούλου ή και φιλική. http://www.kontranews.gr/politiki/item/28675-nd-apostolopouylos (ενδεικτική πηγή στο διαδίκτυο)
Ζημία στη Δημοκρατία πράξεις οι οποίες παραλίγο θα συνέβαιναν, αλλά επειδή δεν προχώρησε η επιχείρηση λόγω δημοσιοποίησης στοιχείων από τον παθόντα, «κάηκε» στην αστυνομική ορολογία το στοιχείο του αιφνιδιασμού.
Ελλάς το νου σου. Όσο και να σε προσέχουμε όλοι οι πολίτες που υπομένουμε με Ιώβεια υπομονή την δημοσιονομική προσαρμογή φτωχοποίησης, μεταρρυθμίσεων αλλά και αλλαγής της νομής του πλούτου με περισσότερη φτώχεια σε περισσότερους, πρέπει και αυτοί που εκφράζουν την βούλησή μας να φέρονται σοφά.
Η αλλαγή της εξουσίας - και με τον όρο εξουσία ορίζεται τόσο η συμπολίτευση όσο και η αντιπολίτευση - σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα είναι μία σοφή κίνηση του νομοθέτη για να μας θυμίζει ότι ουκ αεί και επί ανθρώπων άρχουμε.  
Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν. Τί πραγματικά συμβαίνει;  Έχουμε μπερδευτεί. Κλονίζεται η πίστη μας ότι θέλετε το καλό μας. 
 Και όλες αυτές οι απορίες, ενστάσεις και ερωτήσεις δεν είναι πολιτική κουβέντα, αλλά κοινωνικές ανησυχίες των συμπολιτών μας.
Και τελικά το θύμα δεν είναι το φυσικό πρόσωπο αλλά η Δημοκρατία που υποφέρει από τον «βιασμό» που υφίσταται από τους προσωρινούς ενοίκους της, αναμένοντας μία συντακτική αναθεώρηση που θα της επιτρέψει να ατενίζει τον ορίζοντα φέροντας ελπίδα και ευημερία στο πλήρωμα των πολιτών της.
Με προβληματισμό και χωρίς ψευδώνυμα και ανωνυμίες.
Αβέλλας Ν. Μιχαήλ
Αστυνομικός – Αν. Δημ. Σύμβουλος και μέλος Επιτροπής Διαβούλευσης Δ. Τεμπών