Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Ρήξη και αποτελέσματα



Ρήξη και αποτελέσματα

Ρήξη ή παραμονή σε ένα σύστημα όπου το ευρωπαϊκό όραμα συμφιλίωσης των λαών μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έχει μετατραπεί σε εφιάλτη και αν μη τί άλλο σε τυραννικό καθεστώς οικονομικής καταπίεσης, όταν και οι ίδιοι οι δανειστές δεν μπορούν να σου πουν κάνε το όπως κι εγώ, αφού κι αυτοί είναι στην ίδια κατάσταση παρερμηνεύοντας τα δεδομένα τους με την δύναμη του ακόμα ισχυρού (για πόσο ακόμη όμως αναρωτιέμαι;).
Όταν εννοούμε ρήξη για τί είδους ρήξη ομιλούμε;
Τί θα πυροδοτήσει η έξοδος από το EURO;
Ποιες είναι οι αλυσιδωτές εξελίξεις που θα σημάνουν αυτή την έξοδο αν συμβεί; Θα ξεκινήσω με το τι μέλλει να συμβεί και ο καθένας κρίνει το καλό και το κακό, τα υπέρ και τα κατά.

'Εξοδος από τη συνθήκη Σένγκεν και χαρακτηρισμός της Ελλάδας ως τρίτη χώρα με κύμα φυγής και επαναπατρισμό των επιχειρήσεων από τα γειτονικά Βαλκάνια προς την μητροπολιτική Ελλάδα, αφού με ελληνικό χρήμα και μισθούς Βαλκανίων προωθούνταν τα προϊόντα.

Έξοδος από τη συνθήκη Δουβλίνο με ότι συνεπαγόταν για το μεταναστευτικό έως τώρα αυτό το δεσμευτικό καθεστώς για τη χώρα, αλλά και την εισροή κονδυλίων από την άλλη που θα όμως συνεχίσουν να έρχονται λόγω του αναγκαστικού του μεγέθους του προβλήματος ως βοήθεια πλέον και όχι ως συμμετοχή από το Κοινό Ταμείο.

Έξοδος από τις νομοθετικές πράξεις και οδηγίες (ντιρεκτίβες) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενδεικτικά από το 1998 έως το 2004 είχε ψηφίσει 18,167 νομοθετικές πράξεις και 750 οδηγίες προς τα κράτη μέλη και αντί να συμφιλιώνουν τους λαούς, τους οδηγούν σε ένα σαφάρι με ανταγωνισμό στα παραγόμενα προϊόντα με ονομασία προέλευσης και σε έναν ολοκληρωτισμό με ένα διευθυντήριο αντί να διευθύνει να ισοπεδώνει τις εκλεγμένες δημοκρατικά κυβερνήσεις. Ελήφθησαν όμως και προγράμματα βοήθειας από την άλλη και επιδοτήσεις και διαφθορά σε κάποιες από αυτές, αλλά στο όνομα του ελεύθερου εμπορίου και αγορών (markets) κατά παραχώρηση των δικαιωμάτων του κυρίαρχου λαού. Όσο για τη διαφθορά δημιουργήθηκε ειδική ομάδα στις Βρυξέλλες για την πάταξή της.

Πιθανή έξοδος από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς.
I) Απομόνωση δραματική με μεγίστους κινδύνους από τη μία που όμως
II) δεν απέτρεψαν σε τίποτα την εισβολή στην αδελφή Κύπρο και την διχοτόμησή της,
III) δεν απέτρεψαν τα γειτονικά Σκόπια να αυτοαποκαλούνται με τη σύνθετη ονομασία FYROM και τον όρο Μακεδονία ,
IV) τις καθημερινές παραβιάσεις και αμφισβητήσεις από την φίλη, γείτονα και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Τουρκία, που μας έχει οδηγήσει σέ ένα εξοπλιστικό ράλλυ δυσθεώρητων οικονομικών μεγεθών με αγορές υποβρυχίων που γέρνουν κλπ., κλπ., κλπ.
V) Και εκτός των άλλων δεν μεριμνήσανε στο μέτρο που μπορούσανε και ως έπρεπε να αποδοθούν στην Ελλάδα, Νικήτρια Χώρα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οι Γερμανικές Επανορθώσεις και Αποζημιώσεις.
Αν αναρωτηθεί κανείς και τί έχει δώσει η Ελλάδα στον Παγκόσμιο Πολιτισμό και στην Ευρώπη ειδικά, θα διαπιστώσει πώς είναι ο πνευματικός πατέρας και νονός της Ευρώπης από την αρχή της Θεογονίας και της Γενέσεως και πως υπήρξε μία εκ των ισχυροτέρων δυνάμεων τόσο στους αρχαίους χρόνους όσο και στους βυζαντινούς με την επιρροή της στο βυζαντινό σύστημα και ειδικά στην διαμόρφωση της νέας θρησκείας, που τόσο όμως αλληλοκυνηγήθηκαν από την γένεση του Χριστού έως το 400 μ.Χ. περίπου με τον θύτη να γίνεται το θύμα.
 

Εν κατακλείδι το ελληνικό ζήτημα είναι τόσο περίπλοκο, όσο η θεώρηση του ζητήματος πώς προήλθε το αυγό. Και για να εισέλθει το Κυρίαρχο Ελληνικό Κράτος σε μία δόμηση πραγματικής εμπιστοσύνης με τις Διεθνείς Περιφερειακές Δυνάμεις και Οργανισμούς, θα πρέπει να επανακτήσει την αξιοπιστία του, ανακαινίζοντας την χώρα και το σύστημα εκ βάθρων και θεμελίων, προβάλλοντας την καινοτομία σε πρακτικό επίπεδο σε μία ανοιχτή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης διεθνή συνδιάσκεψη χωρίς μοντάζ και κλειστά round table meetings (στρογγυλής τράπεζας συναντήσεις).
Και ο κόσμος να μάθει και επιτέλους να αποφασίσει ρήξη με τη διαφθορά, ρήξη με την αδιάφανεια, ρήξη με την στασιμότητα, ρήξη με την αναξιοπιστία, ρήξη με τις κρυφές δοξασίες που τον κάνουν να ελπίζει σε έναν από μηχανής Θεό χωρίς να κάνει την εσωτερική του κάθαρση, απαραίτητο στοιχείο του αρχαίου δράματος.
13 Ιουνίου 2015
Αβέλλας Μιχαήλ
Αστυνομικός - Μέλος Διαβούλευσης Δ. Τεμπών