Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Ηγέτης που έρχεται.Ο Ηγέτης που έρχεται.


Ξεκίνησα να σχολιάσω αναρτώντας στο fb το τραγούδι του Σταμάτη Σπανουδάκη «θα ρθεις σαν αστραπή » με μία απίστευτη εκτέλεση από την παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου, μεταφέροντας το μεταβυζαντινό μήνυμα του «πάλι με χρόνια με καιρούς» ως ερμηνεία στην σύγχρονη εποχή της επιτακτικής ανάγκης διατήρησης της Ελληνικής υπόστασης με αναστροφή του κλίματος στην παγκόσμια τάξη και όχι με αλυτρωτικό χαρακτήρα, καθώς η υποταγή των λαών υπό την οποιαδήποτε μορφή νέου καθεστώτος επιδεινώνει παρά καλυτερεύει τις καταστάσεις.  


 Σε καιρούς που τίποτα δεν στέκεται όπως παλιά, αυτός ο ξεσηκωμός όλου του θεάτρου να χειροκροτούνε και να συμμετέχουνε όρθιοι & εκστασιασμένοι από τις μελωδικές φωνές των Παιδικών Αγγέλων ντυμένων στα λευκά, δείχνει την Ανάγκη των Ελλήνων να πιστέψουν σε έναν Πραγματικό Ηγέτη που θα τους Ενώνει τα αγεφύρωτα χάσματα με πραγματικό φως που πηγάζει από την αγνότητα της πρόθεσης και την καθαρότητα της ψυχής.
Δείχνει και την αποστροφή των Ελλήνων στο παλιό ακόμη και με την συντριπτική αποχή τους από την εκλογική διαδικασία, ζητώντας την αποκαθήλωση και την εκ βάθρων αναγέννηση του πολιτειακού συστήματος. 
Απέναντι στις κόντρες και στις αντιθέσεις των καιρών, αυτό το καράβι που ταξιδεύει το σώμα της Ελλάδας θα τα καταφέρει με το Αύριο που έρχεται.
Θα βρει τον Ηγέτη του, γιατί η Δημοκρατία γεννάει Ηγέτες ειδάλλως δεν θα αναδεικνύονταν ο Περικλής με χαρακτηριστικό τον χρυσό αιώνα των Αθηνών της κλασσικής περιόδου.
Θα βρει όχι πλέον από ανάγκη ούτε από απελπισία μετά και από το κύμα των αυτοκτονιών που σάρωσε την χώρα όπως και των συνθηκολογήσεων, αλλά από την εντροπία και την στροφή στην ιστορική μνήμη, στον σεβασμό και στο κυνήγι της Ιδανικής Πολιτείας που έκανε τον Έλληνα να ξεσηκώνεται σε κάθε είδους σκλαβιά και τυραννία, εσωτερική ή εξωτερική αναζητώντας τον Ηγέτη που θα φιλοσοφούσε.
Και παρά τα μύρια όσα δεινά επέρασε να μένει αυτή η αρχέγονη μαγιά που σαν το κηρύκειο του Ερμή συνέχεια εξελίσσεται και ανεβαίνει.  
Σίγουρα ο Ηγέτης κάπου σε κάποια γωνία προετοιμάζεται ταπεινά εν αγνοία του με δοκιμασίες της καθημερινότητας και στη βοή των καιρών θα λάβει το χρίσμα του να οδηγήσει τον λαό στο επόμενο αύριο, ως άλλος Δαυίδ να νικήσει τον Γολιάθ.  
24 Σεπτεμβρίου 2015
Αβέλλας Ν. Μιχαήλ
Αστυνομικός – Μέλος Διαβούλευσης Δ. Τεμπών