Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Δεν μπορούμε να κυνηγάμε διαρκώς τους ανεμόμυλους του κ Λώλη στα εθνικά θέματα .

Δεν μπορούμε να κυνηγάμε διαρκώς τους ανεμόμυλους του κ Λώλη στα εθνικά θέματα . 




Πληροφορούμαστε από το bloko.gr για ακόμη μια ιδιαίτερη ανάρτηση του αστυνόμου της καρδιας μας στην καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας, του κ. Μιχάλη Λώλη.http://www.bloko.gr/2017/10/blog-post_40.html

«Το Δικαίωμα της Αυτοδιάθεσης είναι Ένα, όπως αυτό της εθνοτικής των Καταλανών, της εθνογενετικής των Σλαβομακεδόνων, της μειονοτικής των Τούρκων της Θράκης κ.α.. 

Δε σας βλέπω όμως να έχετε ίδια στάση απέναντι στο Δικαίωμα αυτό.

Να γνωρίζετε ότι "a la carte" Αυτοδιάθεση δεν υπάρχει, τουλάχιστον στο Διεθνές Δίκαιο που την ορίζει περίφημα.

Όποιος τάσσεται υπέρ των Καταλανών, τάσσεται υπέρ και των Μακεδόνων των Σκοπίων και της Τουρκικής μειονότητας της Θράκης. Και καλά κάνει, ειδάλλως μιλάμε για Εθνικισμό και τα παράγωγά του.»

Ο κ. Μιχάλης δεν είναι κίνδυνος για την ασφάλεια του κράτους . Είναι απλά ένας ιδιαίτερος άνθρωπος που θέλει να διευρύνει τους ορίζοντες του διαβάζοντας σκόρπια ανεμοσκορπίσματα και συγχέοντας την αυτοδιάθεση των λαών με ιστορικές καταβολές δομημένου κράτους με τον τρόπο ζωής κοινωνικών τάξεων βάσει εργασίας ή θρησκείας ή περιοδικής νομαδικής μετακίνησης. Και στο δια ταύτα το καθήκον μας είναι να φυλάξουμε τα ίδια, γιατί μάτωσαν γενεές γενεών για να τα καρπωνόμαστε. 

Η αυτοδιάθεση των λαών και η αρχή της αυτοδιάθεσης αναφέρθηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Γουίλντροου Γουίλσον μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν υιοθετήθηκε ποτέ από την Κοινωνία των Εθνών το 1919 στις Βερσαλλίες, καθώς θα δημιουργούσε στην ουσία πόλεις - κράτη και θα υπήρχαν αλυτρωτικές τάσεις, ανίσχυρα και αναιμικά φέουδα και χαλιφάτα από αντεθνικά συμφέροντα που επιδιώκουν την διάσπαση μιας χώρας, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, των Τσάμηδων και της ανύπαρκτης τουρκικής μειονότητας που τείνει να εξελιχθεί σε Θρακικό Ζήτημα. 

Και για να αντιπαραβάλλω τον κ. Λώλη με την ίδια αυτοδιάθεση να ζητήσουν την αυτονομία τους οι ΒορειοΗπειρώτες και την ένωση τους με την Ελλάδα.
Ακόμη οι μετανάστες μας με τη λογική της αυτοδιάθεσης κατά την ερμηνεία σου να ζητήσουν την αυτονομία τους.

Ας συμβεί αυτό που είναι να συμβεί. Δεν μπορούμε να κυνηγάμε διαρκώς τους ανεμόμυλους του κ. Λώλη. 

Όμως να γνωρίζεις ότι με τους ανεμόμυλους σου καλείς  ανέμους να γίνουν κυκλώνες και στη θέση του υποζυγίου οι συμπατριώτες σου.

02.10.2017

Μιχάλης Αβέλλας 

Αστυνομικός - μέλος Αντιπολίτευσης Δ. Τεμπών