Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Στην Ελλάδα της παράκρουσης, στην Βαβέλ του Κόσμου.


Στην Ελλάδα της παράκρουσης έχει καταργηθεί το τεκμήριο της ηθικής αποδείξεως και αθωότητας πέφτοντας στην τέλεια παγίδα του αιτιατού {αφορμής} του αναδυόμενου εξτρεμισμού, ώστε να αποκρυπτούν εις το διηνεκές τα ίχνη του γενεσιουργού αιτίου, της διαφθοράς, φθοράς και ατέλειας του υλικού.
Από την άλλη ο Νέος Κόσμος που αναδομείται εκ θεμελίων με τεκτονικές συγκρούσεις με βασικά υλικά τον πόλεμο, το αίμα και το ανακάτεμα των φυλών με αναγκαστική μετακίνηση και εκτόπιση πληθυσμών, δημιουργώντας μία νέα Βαβέλ του Κόσμου.
  Εμείς δε ως ύαινες και σύγχρονοι μονομάχοι διαρρηγνύουμε τα ιμάτια της ηθικής μεταξύ αδελφών και συμπολιτών προς τέρψιν της αρένας του Κολοσσαίου με θεατές το Κοινό των Ισχυρών, των Δανειστών και των Εθνών για έναν "πάπυρο υποτιθέμενης οικονομικής ελευθερίας", ανακρούοντας ως ικέτες το <<Χαίρε Καίσαρ. Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν>>. Μία νέα Panx Romana ονειρεύονται οι διεκδικητές μίας σύγκρουσης που όμως τα γεγονότα δείχνουν πως η αναπόφευκτη κορύφωσή της δεν μέλλει να συμβεί με συμβατικά όπλα του παρελθόντος. Οι καινοτομίες και επιστημονικές ανακαλύψεις πλέον επιτρέπουν να είμαστε στη θέση της Ύβρεως, Θεοί απέναντι στο θρόνο του Θεού. Εμπρός λοιπόν ξανά στην μέση του κήπου της Εδέμ με το δέντρο του καλού και του κακού να περιμένει. 
Όσο για την ιστορία μας και την περίπτωση του καθηγητή Κατρούγκαλου, πιστεύετε ειλικρινά πώς κάποιος εκεί έξω νοιάζεται για όλα αυτά και τον ενδιαφέρουν; Τους ενδιαφέρει η ουσία και μόνον. 
Η άλλη πλευρά της αλήθειας από την πλευρά των απολυμένων καθηγητριών. Μάθημα ζωής η επαφή με τον καθηγητή λένε. Έλαβε μόνο τα έξοδα παραβόλου [250 €] ισχυρίζονται ενυπόγραφα. Όσοι έχουν περάσει δίκες μακροχρόνιες καταλαβαίνουν ότι μιλάμε για την ελάχιστη αμοιβή... 
Αυτά για το στόρυ για να αντιληφθούμε το πόσο μικροί είμαστε και γινόμαστε, όταν η ατζέντα μας είναι σκάνδαλα μόνο για το εξιστορείν ως ένα χαπάκι λήθης και αμνησίας για τη μάζα.
Το μόνο που μένει είναι η πίστη κι η ελπίδα που γεννά ένα χαμόγελο. 
Μία μελλοντική πιθανότητα, εκτός κι αν...
23 Μαρτίου 2015
Αβέλλας Ν. Μιχαήλ
Αστυνομικός - Μέλος Επιτροπης Διαβούλευσης Δ. Τεμπών