Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Οι εκλογές στη Συρία και η αναδρομή επαναλαμβάνεται στο περασμα των αιώνων.


Εκλογές σήμερα 13 Απριλίου 2016 στην Συρία, όπου το ξέσπασμα της Αραβικής Άνοιξης έχει επηρεάσει πιθανόν ανεπανόρθωτα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και την πολιτική αντιμετώπισης των νέων κινδύνων από την παγκόσμια Ιντιφάντα που φαίνεται πως μόλις ξεκίνησε.
Κι όσο και να την ξορκίζουμε θα κληθούμε ενώπιος ενωπίω τα προσεχή χρόνια, όπου οι καινοτομίες στην επιστήμη πιθανόν να γίνουν ολέθριο όπλο εναντίον της ανθρωπότητας, όπου το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους θα ομοιάζει με playmobil σε αυτά που απευχόμαστε να συμβούν. Και δεν θα ξεχωρίζουν Φύση & Ανατολή, Βορρά & Νότο.
Ο μιμητισμός κι ο εθισμός σε εξτρεμιστικές πράξεις απόλυτου τρόμου χωρίς σύνδεση ομόκεντρων κύκλων ή κοινών πυρήνων θα φανεί όπως το κύμα κάνει την πορεία του.
Και δυστυχώς δεν πρόκειται για καταστροφολογία, αλλά για πιθανή πρόβλεψη και ζοφερή πραγματικότητα.
Κι επανερχόμενος στην Μέση Ανατολή όπου από τη Γένεση της Ιστορίας και της Θρησκείας έχει υπάρξει η Εδέμ με τους Πρωτόπλαστους, με τον Κατακλυσμό του Νώε, με το Έπος του Γιλγαμές, την αρχαία Νινευή πρωτεύουσα των Ασσυρίων (τωρινή Μοσούλη με το φράγμα της να απειλεί να παρασύρει 1 εκατομμύριο κατοίκους στο θάνατο ή στην κλιματική μετακίνηση, ένεκα κατοχής από το ΙΣΙΣ και έλλειψη συντήρησης από το 2013), η Ιερουσαλήμ και η Βαβυλώνιος αιχμαλωσία, η Δαμασκός, η Πετραία Αραβία με την χερσόνησο του Σινά,  εκεί όπου συγκρούσθηκε ο στρατός του Μεγάλου Αλεξάνδρου με του Πέρση Βασιλέως Δαρείου, περνώντας την περιοχή στην αλεξανδρινή περίοδο με τις συγκρούσεις των διαδόχων ακόμη και για τη σωρό του Βασιλέως που γέννησε μύθους για το που κρύπτεται μέχρι να φανερωθεί, στην μετέπειτα Ρωμαϊκή και στον Ιησού Χριστό διδάσκοντας αγάπη, στους διωγμούς και έπειτα στη Βυζαντινή ως την εμφάνιση του προφήτη Μωάμεθ, όπου οι ισορροπίες άλλαξαν και σκλήρυναν έχοντας το θρησκευτικό κίνητρο αιτία κι αφορμή συνεχούς πολέμου.
Σε έναν συνεχή πόλεμο με έναν άκρατο Μεσσιανισμό να απειλεί να φέρει τον Απολλυών της Αποκαλύψεως.
Και κλείνοντας κάπου εκεί υπάρχει στο σήμερα του 21ου αιώνα η
Συρία, η χώρα των τριών ταχυτήτων, του Τίγρη και του Ευφράτη και όπως έχει χαρακτηριστικά αναλύσει από το 2003 ο εκλεκτός φίλος και Διπλωμάτης Δημήτρης Παπανδρέου:
«Ειδικότερα, έχουμε α) την Συρία που βρίσκεται κατά μήκος της δυτικής διάταξης των πόλεων  (Α Ζώνη) που είναι και η πιο εύρωστη οικονομικά, β) την Συρία που βρίσκεται κατά μήκος της δυτικο-ανατολικής διάταξης των πόλεων (Β Ζώνη) με συμβολή στην οικονομία μικρότερη συγκριτικά προς την Α Ζώνη και γ) την Συρία της μεγάλης συριακής ενδοχώρας, διαμέσου της οποίας διέρχονται οι ποταμοί Τίγρης και Ευφράτης πριν εισέλθουν στο Ιράκ. Η Συρία αυτή είχε κάποτε ένδοξο παρελθόν καθώς στην περιφέρειά της βρίσκεται η Παλμύρα, ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς σταθμούς της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου μέχρι τους πρωτοβυζαντινούς χρόνους».
Ο χρόνος θα δείξει.
Υ.Γ. Ερέθισμα για το κείμενο αποτέλεσε το  άρθρο "Τι σημαίνουν οι σημερινές εκλογές στη Συρία των τριών ταχυτήτων"  της έγκριτης δημοσιογράφου Μυρνας Νικολαΐδου για το EurActiv.gr.

http://www.euractiv.gr/i-eyropi-kai-o-kosmos/simenoun-simerines-ekloges-sti-siria-ton-trion-tachititon/#
Με τιμή
13.04.2016
Μιχαήλ Ν. Αβέλλας
Αστυνομικός - Μέλος Διαβούλευσης Δ. Τεμπών