Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Μήνυμα από τον Έβρο.

Μήνυμα από τον Έβρο.

Από την όριο γραμμή εκεί όπου οι Ακρίτες μας, οι απλοί κάτοικοι της περιοχής κατά τη διάρκεια της περιπολίας μας, είναι αρωγοί στο δύσκολο έργο μας και γίνονται το λιγότερο συγκινητικοί, όπως ένας νέος άνδρας που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του στο χώρο που γίνεται το φεστιβάλ συγκέντρωσης νέων στον Άρδα το καλοκαίρι (κοντά στο σημείο που είχαμε το ατυχές μείζον συμβάν) και συρρέουν ακόμη και οι γείτονές μας, που ξεχνάνε τα παλιά μίση, και απευθυνόμενος μου λέει:

«Παρ’τον Αστυνόμε μαζί σου να σε προστατεύει, να σε προσέχει, να σε φυλάει και να σε προειδοποιεί! Είναι καθαρόαιμος ο Ορφέας και πιστός. Εγώ θα τον ταΐζω κι εσυ θα έρχεσαι να τον παίρνεις !»

Και ο Ορφέας, ένας πιστός φύλακας, που δεν εγκαταλείπει ποτέ το αφεντικό του, στέκεται στα πόδια ενός αγνώστου αστυνομικού, υποτάσσοντας τα αισθητήρια του στην υπεράσπιση της πατρίδας.

Πώς να μην σου διατηρήσουν το ηθικό σε υψηλά και ακμαία επίπεδα και να μην σε σκλαβώσουν με αυτή την συμβολική κίνηση & να μείνεις μέχρι τέλους του καθήκοντός σου μαζί τους, παραμερίζοντας το γεγονός ότι παραμένουμε απλήρωτοι από τα δεδουλευμένα της πορείας μας στα σύνορα;!
 
Ήμασταν, είμαστε & θα είμαστε εδώ
Είμαστε λάτρεις της ειρήνης & εργαζόμαστε για αυτήν συνεχώς χθες, σήμερα, αύριο και διαρκώς , Αλλά
Γαίαν και ύδωρ ου δίδομεν !
 


Υ.Γ. Τα παθήματά μας ας μας γίνουν μαθήματα και όχι απλά αναθέματα της κακιάς στιγμής. Για αυτό καλό θα ήταν να τοποθετηθούν εκπαιδευμένοι σκύλοι ανά εποχούμενη και πεζή περίπολο τόσο στρατιωτική όσο και αστυνομική σε όλο το εύρος των συνόρων (χερσαίων και νήσων). Δεν κολλάνε ιούς Η/Υ, δεν χακάρονται και δεν υποκλέπτονται τα δεδομένα τους, δουλεύουν χωρίς ρεύμα και το μόνο που θέλουν είναι στοργή, στέγη και τροφή. 
Ούτε νεκρός ο σκύλος δεν σε αφήνει να πάθεις κακό.
Καλή επάνοδο στα παιδιά. Μας λείπουν.

Καστανιές Έβρου, 09.03.2018
Μιχάλης Αβέλλας
Αστυνομικός