Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Στοχασμοί





Χρειάζεται εγρήγορση . Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι εποχές που φώναζες police και πέφτανε όλοι κάτω τελειώσανε. Το δόγμα ότι μόνο στην Αθήνα συμβαίνουν , τελείωσε . Τα σοβαρά περιστατικά είναι ισοδύναμα παντού με την ίδια βαρύτητα. 
Περαστικά στον συνάδελφο. Το μαχαίρι είναι η πιο δύσκολη υπόθεση και όσοι λένε το αντίθετο, ας ρωτήσουν όσους έχουμε παλέψει. 
Είναι τόσο κοντινές οι αποστάσεις που εξελίσσεται η μάχη σώμα με σώμα, ο μεν με μαχαίρι με επιθετική ορμή ο δε αμυνόμενος αν προλάβει και τραβήξει όπλο πάει φυλακή με το ισχύον νομικό σύστημα , η αστυνομική ράβδος για να έχει αποτελεσματική αποτροπή χρειάζεται ασπίδα και χώρο για να αναπτύξει ταχύτητα το χτύπημα και απομένουν τα χέρια. 
Εκεί τα δίνεις όλα. Χρειάζεται θεία εύνοια και τύχη μαζί με εκπαίδευση και αναλογία σωματικής διάπλασης. 
Μην ακούσω κανέναν να λέει σιγά το πράγμα και δεν πρόσεξε. 

Στο μέλλον θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε παρόμοια περιστατικά και η εκπαίδευση από τη χρήση όπλου θα πρέπει να μεταφερθεί στον αφοπλισμό μαχαιριού και στον αιφνιδιαστικό περιορισμό κίνησης χεριών και ειδικά δαχτύλων. 
Θα πρέπει να αναθεωρηθεί ο εξοπλισμός τάξης και περιπολίας συνόρων  και να συμπεριλάβει ηλεκτρικά taser , μικρές φυσούνες χημικών στα περιπολικά οχήματα, καραμπίνες για κατάρριψη drones, επιαγκωνιδες, περιβραχιόνια για απόκρουση μαχαιριού κλπ. 

Αποτροπή εισβολής καθοδηγούμενου τεράστιου πλήθους  στα σύνορα με τη χρήση πλαστικών σφαιρών και taser, ώστε να προστατευθεί η πρώτη γραμμή στο όριο της & να μην καταρρεύσει το σύστημα των υποδομών διαχείρισης. 

ΥΓ: 
Περαστικά και πάλι στον αδελφούλη !!! Σήμερα αν πυροβολούσες θα ήσουν στο δρόμο για τον ανακριτή μαζί με το πλήρωμα με το ερώτημα της προφυλάκισης όχι της νόμιμης άμυνας. 
Θα είχαν πέσει να σε φάνε όλοι ότι μπορούσε να γίνει αλλιώς και σιγά τα κορμιά και όλοι είναι μικροκαμωμένοι και ήταν υπερβολικό το όπλο . 

18.11.2019
Μ Α
—————————————————————-




Κάποτε θυμάμαι μας κυνηγούσαν οι γιαγιάδες από τις αυλές που μαζεύαμε τα ρόδια. Αφού μας κατσάδιαζαν, μας φωνάζανε να μας δώσουν να μοιραστούμε ένα.
Την άλλη μέρα ξανά τα ίδια. 

Το ρόδι θεωρούνταν εκλεκτό φρούτο, σύμβολο τύχης και μακροζωίας. Από τα πιο ισχυρά  αντιοξειδωτικά της φύσης. Στην αρχαιότητα λατρεύτηκε όσο τίποτα άλλο και αναπαριστάται ως σύμβολο σε πολλά γλυπτά. 

Κι όμως πλέον περπατάμε και τα βλέπουμε να σαπίζουν στα κλωνάρια των αυλών μας.
Τι στο καλό μας συνέβη; 

Τις αιτίες για πολλά δεινά που μας συμβαίνουν & τώρα γευόμαστε τις συνέπειες να μην τις ψάχνουμε αλλού, αλλά σε εμάς που δεν εκτιμάμε τον πλούτο της γης που έχουμε την τύχη να  ζούμε και των ανθρώπων δίπλα μας που μεγαλώσαμε και περιθωριοποιήσαμε. Τα φυσικά αγαθά και τους παλιούς/ παιδικούς  φίλους στην ανακύκλωση. 
Είναι γιατί έχουν την δύναμη να μας κρίνουν, χωρίς να μπορούμε να αιτιολογήσουμε το γιατί.
17.11.2019
Μ Α

——————————————————





Ακούς το mama said και συνειρμοί παρασύρουν τη σκέψη σου. 
Για τους επαναστάτες που καίει η καρδιά τους για δικαιοσύνη. Που οι αγώνες και το αίμα τους, η ίδια η ζωή τους χάνονται στην ησυχία που έχει ο «Δήμος» όταν παρατηρούσε ο Θουκυδίδης , γιατί ο λαός φοβόταν να μιλήσει καθώς έβλεπε ότι οι συνωμότες ήταν πολλοί.
Αφιερωμένο στους πραγματικούς αγωνιστές της Δημοκρατίας που δεν άκουσαν τις συμβουλές της μαμάς και ξεχύθηκαν με την ορμή της ψυχής τους για δίκαιο και ελευθερια σε έναν άνισο κόσμο. 
Το κάθε Πολυτεχνείο με την ένταξη του νέου κόσμου στην τεχνητή νοημοσύνη, θα φέρνει το μήνυμα όλο και πιο συχνά ποια είναι τα όρια.
Νέες διεκδικήσεις θα ανατείλουν από ανθρώπους ομήρους σε δυο κόσμους, τον φυσικό και τον κυβερνοχώρο.
Ο άνθρωπος την εξέλιξη την έχει χρησιμοποιήσει πρώτα για να καταστρέψει τον αντίπαλο και έπειτα για να θεραπεύσει ανεπανόρθωτες συνέπειες. 
Αυτό είναι το σύγχρονο μήνυμα του Πολυτεχνείου. 
Η προστασία των ελευθεριών μας. 
17.11.2019
Μ Α


—————————————————-—



Στην Πάτμο, στην πλατεία δημαρχείου βρίσκεται να μας θυμίζει την παρουσία του πάνω από το σπήλαιο της Αποκάλυψης, ένα άγαλμα του πρωτεργάτη της Φιλικής Εταιρείας, Εμμανουήλ Ξάνθου, που αγωνίστηκε άοκνα να αποτιναχθεί ο ζυγός της δουλείας και της τρομερής σκλαβιάς.

Σήμερα, ελεύθεροι σωματικά χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε να αποτινάξουμε τον ζυγό της πνευματικής αποχαύνωσης και οκνηρίας, ομοιάζοντας με μαρμαρωμένο λαό που περιμένει την δική του αποκάλυψη. 

Τότε αγράμματοι, βασανισμένοι αλλά μαχητές με κοινό σκοπό. 
Τώρα μορφωμένοι σε λήθαργο φυγομαχούμε στα όνειρα μας με τον εαυτό μας. Η πραγματικότητα μας τρομάζει και δεν έχουμε στόχο. 
Το άγαλμα μπορεί να νιώσει για την προσμονή και ανησυχία των δικαίων, για εμάς αμφιβάλλω τι υπάρχει μες στο μυαλό. 
14.11.2019
Μ Α

————————————————————



Ο «Πάγκαλος» Ιωσήφ ήταν ο μικρότερος υιός του Ιακώβ ο οποίος έκανε ενάρετη ζωή και τον ζήλευαν τα αδέρφια του και ήθελαν να τον εκδικηθούν. Έτσι αρχικά τον έριξαν σ' ένα λάκκο και χρησιμοποιώντας ένα ματωμένο ρούχο, προσπάθησαν να πείσουν τον πατέρα τους ότι τον έφαγε κάποιο θηρίο. Ωστόσο όταν είδαν ότι δε μπορούν να εξαπατήσουν τον πατέρα τους, πούλησαν τον Ιωσήφ σε εμπόρους κι εκείνοι τον έδωσαν στον αρχιμάγειρα του Φαραώ Πετεφρή, βασιλιά της Αιγύπτου.

Εκεί ο Ιωσήφ αρνήθηκε να ενδώσει στις ερωτικές επιθυμίες της συζύγου του Πετεφρή, η οποία εξοργισμένη τον κακολόγησε στον Φαραώ και εκείνος τον φυλάκισε. Ωστόσο όταν ο Φαραώ είδε ένα παράξενο όνειρο και ζήτησε έναν ερμηνευτή, ο Ιωσήφ του είπε ότι θα έρθουν στη χώρα 7 χρόνια ευφορίας και 7 χρόνια λιμού. Ο Φαραώ ευχαριστήθηκε με την προειδοποίηση του Ιωσήφ και του έδωσε αξιώματα κι εκείνος προστάτευσε το λαό του στα δύσκολα χρόνια του λιμού και μάλιστα προσκάλεσε στην Αίγυπτο και τα αδέρφια του να μείνουν μαζί του.
13.11.2019
Μ Α

—————————————————-—



Όχι, εγώ δεν θα σας μιλήσω για οδοιπορικά. Θα σας μιλήσω για το σημαντικότερο όλων.
Την υγεία και την υγιεινή των συναδέλφων σας.
Προστατέψτε τους συναδέλφους σας που είναι αποσπασμένοι και ξεχασμένοι στο ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου.
Έχετε εκλεγεί, ζητήσατε την ψήφο και την εμπιστοσύνη για το Δ.Σ και την ΠΟΑΣΥ, είτε ως πλειοψηφία είτε ως μειοψηφία & αντιπροσωπεύετε το σύνολο των αστυνομικών στην φυσική και πολιτική ηγεσία και σε άλλους θεσμικούς φορείς.
Ρωτήστε αν οι χώροι είναι υγειονομικά ελεγμένοι και ασφαλείς με στρογγυλή σφραγίδα και υπογραφή αναρτημένες στη διαύγεια. 
Ρωτήστε αν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης λοιμωδών νόσων από τον υπερπληθυσμό στα καμπ, όπου φυλάσσονται σκοπιές.
Ρωτήστε αν πρέπει να γίνονται προληπτικές εξετάσεις αντισωμάτων.
Αν ναι , καρτέλα υγείας με προληπτικό εμβολιασμό. 
Ρωτήστε. Με την υγεία μας δεν χωράνε υποθέσεις και αν και ίσως. 
Πέραν αυτών, 
Γιατί το ΚΥΤ Φυλακίου έχει διαφορετικό καθεστώς φρούρησης από τα νησιά , αν και στις πτέρυγες που πλέον είναι υπερπλήρεις εχουν κινητά τηλέφωνα , δεδομένα Ίντερνετ και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις φύλαξης που ορίζει ο νόμος για τους κρατουμένους;

Τέλος , δεν είναι όλα ένα  υπόμνημα με λίγα ευρώ παραπάνω. 

Έβρος, 12.11.2019
Μιχάλης Αβέλλας
Αστυνομικός
(αναδημοσίευση από την Ένωση Αστυνομικών Λάρισας)

—————————————————————-



Η μοναξιά των παλιών θρησκειών. Κάποτε προσέτρεχαν οι πιστοί για παρηγοριά και ελπίδα για τον μελλοντικό κόσμο. 
Τώρα ψάχνουμε να βρούμε το μέλλον στην Βαβέλ του κόσμου.
Αδριανούπολη, 07.11.2019
Μ Α

————————————————————-



Στο ναό του Αγίου Ιωάννη Βατάτζη, όπου αύριο εορτάζει η μνήμη του. Θρύλοι τον είπανε μαρμαρωμένο βασιλέα. Σίγουρα τον είπανε ελεήμονα και δίκαιο σε σκοτεινές εποχές του Ελληνισμού. 
Τον διέκρινε η ταπεινότητα: «Ο σταυρωθείς εγήγερται, ο μεγάλαυχος πέπτωκεν, ο καταπεσών και συντριβείς ανώρθωται».   
Όσο θα βαδίζουμε στο μέλλον, δεν θέλω να προβλέψω αυτή την φορά αν έρχεται φως ή σκοτάδι ξανά. 
Και όταν σε ένα λαό τα όνειρα, η αγάπη και οι ελπίδες μαρμαρώνουν , η πίστη σβήνει και κανείς θρύλος δεν μπορεί να τα ξυπνήσει και να δείξει το φως της αληθείας.
Διδυμότειχο, 03.11.2019
Μ Α

—————————————————





Και κάπως έτσι έπειτα από 3 χρόνια σχεδόν τελειώνουμε την θητεία μας στο εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Αποστόλου Θωμά. 
Μας αξίωσε ο Θεός να στεριώσουμε πάνω από όλα την φιλία μας και να κλείσουμε πιο αγαπημένοι από όταν ξεκινήσαμε την 01.01.2017.
Η θητεία λήγει την 31.12.2019 , πιστεύω να αξιωθώ να αλλάξω τον χρόνο με αγαπημένα μου πρόσωπα και να τα συναντήσω όπως ακριβώς τα αφήνω, ακμαία, δυνατά και χαρούμενα. 
Χαίρομαι που είδαμε τον κόσμο να αγαλλιάζει στα θυρανοίξια του Αγίου Αστερίου και να πιστεύει πως μπορούμε μονοιασμένοι να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 
Θα μου μείνει η φράση του πατέρα Ιωάννη όταν τον ρώτησα αν προλαβαίνουμε τις εργασίες: «Όταν ο άνθρωπος κάνει αυτό που μπορεί σε ένα ευάρεστο έργο, ο Θεός κάνει αυτό που θέλει, επεμβαίνει και συμπληρώνει με θεία οικονομία». Όπερ και εγένετο. 

Ευχαριστώ τον Γιάννη, τον Αλέξη και τον Ζήκο, τον αφανή ήρωα τον Αντώνη και τον πατέρα μου Νίκο που αναπληρώνει στις απουσίες μου. 
Τιμή μου πάτερ Ιωάννη !
Μακρυχώρι Λάρισας , 30.10.2019
Μ Α

———————————————————



Αθάνατοι !!!
Δεν σας ξεχνάει η κοινωνία των πολιτών !!!
Μνημείο Ανίτσας Γρεβενών , 28.10.2019
Μ Α

————————————————-





Εδώ σε αυτά τα χώματα, σε όλο το μήκος των συνόρων μας στην οροσειρά της Πίνδου αναπτύσσονταν οι ανιχνευτές μας και οι εμπροσθοφυλακές μας, παραμονή της εισβολής του φασιστικού στρατού του Μουσολίνι γράφοντας ένα έπος. 
Ένα έπος που έχει ένα ανοιχτό γραμμάτιο με την Ιστορία. 
Ένα δέος που σε διαπερνά όταν έχουν αφήσει τις ζωές τους ανθρώπινες ψυχές.
Πολύ περισσότερο όταν σε αυτή την πλαγιά βρίσκεται το μνημείο του παππού μου, θύμα ληστοσυμμοριτών με τη λήξη του εμφυλίου πολέμου.
27.10.2019
Μ Α

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Επιτακτική ανάγκη η υγειονομική κάλυψη των αλλοδαπών και η περιφρούρηση των συνόρων

Σκέψεις από τον Νοέμβριο 2019 

Αν πιστεύετε ότι θα εξοικονομηθούν χρήματα από την καθυστέρηση των υγειονομικών καλύψεων και χορήγησης φαρμάκων για λοιμώδη νοσήματα των νεοεισερχομένων παράτυπων μεταναστών στην Ελλάδα και πως δεν δικαιούνται , τότε πλανάστε πλάνη οικτρά.
Είναι σαν να βρίσκεστε στο ίδιο σφραγισμένο δωμάτιο με κάποιον που κρατάει μια χειροβομβίδα δεμένοι με την περόνη και ξαφνικά με σπασμωδικές κινήσεις , φοβούμενοι την πιθανή έκρηξη  τρέχετε να σωθείτε τραβώντας οι ίδιοι την περόνη και προκαλώντας την έκρηξη. Πιστεύετε ότι θα επιβιώσετε κι αν ναι αλώβητοι χωρίς σοβαρά τραύματα ή και ακρωτηριασμούς; 
Έτσι είναι και η δημόσια υγεία και η προστασία αυτής. Δεν χώρα υποθέσεις και αν. Προλαμβάνει. Κανείς δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να λαμβάνει το ρίσκο. 
Άμεση συνταγογράφηση και ιατρική παρακολούθηση των νεοεισερχομένων μεταναστών από τρίτες χώρες είτε δικαιούνται είτε δεν δικαιούνται άσυλο. 
Πέραν αυτών να υπενθυμίσουμε ότι στα κλειστά κέντρα κράτησης στην ενδοχώρα λόγω της μακράς διαβίωσης θα αναπτυχθούν λοιμώξεις και δερματικά νοσήματα, τα οποία παρά τα όσα λέγονται για τα νησιά λόγω του φυσικού γεωγραφικού περιορισμού και του ήπιου περιβάλλοντος προλαμβάνουν αυτά. 

Είναι προτιμότερο να δημιουργηθούν δομές φιλοξενίας σε μικρά έρημα νησιά με μια μονάδα αφαλάτωσης , παρά να στοιβαχτούν στην ενδοχώρα σε κλειστά κέντρα. 
Επιπλέον παράκληση στον διαγωνισμό για τους οικίσκους για εξοικονόμηση ρεύματος και ενέργειας να γίνονταν με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας και στους ήδη υπάρχοντες σε όλη την χώρα να γίνει μελέτη και αντικατάσταση αυτών. Τα χρήματα από την εξοικονόμηση ενέργειας θα αρκούσαν για την χρηματοδότηση άμεσων φαρμακευτικών αναγκών. 
Επιμένω εκεί. Παράκληση 
Αναφορικά με την αποτροπή τόσο σε νησιά όσο και σε ηπειρωτική Ελλάδα , η αποτροπή ενός φουσκωτού αξίας μερικών εκατοντάδων ευρώ που έχει παραλύσει το πανάκριβο αμυντικό δόγμα του σύγχρονου δυτικού κόσμου, θα μπορούσε να γίνει με μια απλή ανίχνευση και με έναν πομπό και δεκτή.
 Είτε με χρήση ιδιοσυχνότητας και ιδιοσυντονισμού και να μπλοκάρεται το πηνίο της μηχανής είτε ρίχνοντας ρεύμα με drone πάνω στην μηχανή ενσωματώνοντας ένα taser και ακινητοποιώντας το σκάφος σε τουρκικό χώρο. 
Όλες οι μηχανές λειτουργούν σε μια συχνότητα ή ένα φάσμα αυτών.
.....

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Τόποι ξεχασμένων ηρώων









Κάπου εκεί ψηλά στη Σαμαρίνα , απέναντι από το σημείο που δίδαξε ο πατροΚοσμάς ο Αιτωλός, ο σύγχρονος προφήτης του γένους μας, υπάρχει ένα καλλωπισμένο εικονοστασάκι.
Εκεί αναγράφει η επιγραφή του, πως σαν σήμερα 06 Νοεμβρίου του 1940 έχασε τη ζωή του ένας στρατιώτης, που είχε την τύχη να αναγνωριστεί ως ο Δεκανέας Ιππικού Ιορδάνης Κουγιουμτζόγλου, πεσών στο καθήκον στη θέση Βάλια Κίρνα, Νεροπρίονο Σαμαρίνας. 
Κάποιοι άλλοι, δεν είχαν την τύχη να τους στολίσουν στο ταξίδι προς το θάνατο, ούτε να μνημονευόσουν τα ονόματα τους, δεν είχαν τον οβολό για τον Αχέροντα. Ένα τέτοιο οστεοφυλάκιο υπάρχει στο μνημείο της Ανίτσας, όπου τα οστά του ψάχνουν να βρουν το όνομα του κύρη τους. Άγνωστος στρατιώτης.