Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Ατομικές μονάδες υγείας

 


Γιατί είναι χρήσιμο το οξυγόνο στος ασθενείς covid; Γιατί προκαλεί υποξία και πνευμονία και σε συνδυασμό με την αυξημένη μεταδοτικότητα προκαλεί την πανδημία και το σοκ στο παγκόσμιο σύστημα υγείας, ώστε να παραχθούν τα φάρμακα, οι θεραπείες & τα εμβόλια που να επαρκούν για όλο τον πλανήτη.

Υπάρχουν τρεις παροχές οξυγόνου.

1. Οι φιάλες οξυγόνου που όμως διαρκούν από 24-72 ώρες και απαιτούν επαναγέμιση και άρα μετακίνηση και κίνδυνο διασποράς μέσα στις μονάδες νοσηλείας .

2. Οι συμπυκνωτές οξυγόνου που απαιτούν μόνο συνεχή σύνδεση με ηλεκτρικό ρεύμα και μπορούν να συνδεθούν σε ασθενείς έως 5 παιδιά ή έως 2 ενήλικες ανάλογα με τις ανάγκες αέριου οξυγόνου. Κόστος έως 1000 δολλάρια.

3. Οι γεννήτριες οξυγόνου, που είναι μια μακροχρόνια επένδυση και παράγει οξυγόνο έως 5000 λίτρα ανά ώρα και μπορεί να τροφοδοτήσει μία νοσοκομειακή μονάδα με ανάγκες 15-20 ασθενών ημερησίως. Κόστος 100.000 δολλάρια.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο επιμένω για ατομικές μονάδες υγείας που μπορούν να ανακουφίσουν το ΕΣΥ και να λειτουργήσουν ως σύγχρονα λοιμοκαθαρτήρια.

Σε ισόγειο χώρο, είτε κλειστά γυμναστήρια είτε ανενεργά γήπεδα για στέγαση ανά επαρχία ή νησί ατομικών προκάτ θαλάμων με ατομική τουαλέτα, παρακολούθηση online με webcamera, αγορά γεννήτριας ρεύματος και αγορά γεννητριών οξυγόνου και αγορά αποστειρωτών χώρου με τη χρήση uv lights , ώστε να μειώνονται οι πιθανότητες ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Μία μακροχρόνια επένδυση που θα δώσει όχι μόνο την βεβαιότητα ότι δεν θα καταρρεύσει το σύστημα υγείας σε ένα μελλοντικό ξέσπασμα, αλλά θα δώσει την αυτοπεποίθηση για την επανεκκίνηση στην κοινωνία.

05.05.2021

Μιχάλης Αβέλλας