Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Μέρες παθών



 Μέρες παθών του Χριστού ας σκεφτούμε αυτούς τους συνανθρώπους μας απανταχού στη γη όπου δίνουν την μάχη τους άλλοι μέσα από μια κλινική μες στη μοναξιά που γέννησε ο ιός παρακαλώντας το Θεό να ανεβεί το οξυγόνο τους και να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Άλλοι πιο άτυχοι δεν έχουν την πολυτέλεια της νοσοκομειακής περίθαλψης καθώς το σύστημα υγείας κορέστηκε και βλέπουμε εικόνες από άλλες χώρες να μοιράζονται το οξυγόνο και να περιμένουν στα πεζοδρόμια έξω από τα νοσοκομεία.

Μήπως αυτοί οι άνθρωποι κι ας μην έχουν ασπαστεί τον Χριστιανισμό δεν σηκώνουν το σταυρό τους και αναμένουν ένα θαύμα , μια προσωπική Ανάσταση; 

Πόσο πιο πανανθρώπινο θα μπορούσε να είναι το μήνυμα του Μεσσία που έφερε με τα πάθη του, τη Σταύρωση και Ανάσταση Του με την αρά του προπατορικού αμαρτήματος και την ευκαιρία για την ζωή την αιώνιο. 

Κι όλα αυτά ενόσω εμείς ασχολούμαστε διαρκώς με τα εφήμερα. 

Κι αν ακολουθούσαμε κατά την πανδημία όπως Εκείνος το μοναχικό του δρόμο προς το Γολγοθά , ως κατ'εικόνα και καθ'ομοίωσιν πλάσματα της δημιουργίας, θα τα είχαμε καταφέρει. Αλλά φευ προτιμήσαμε να πορευτούμε την οδό της γενναίας αμφισβήτησης. Πού είναι οι νεκροί, αναρωτιόντουσαν; Πού είναι τα κρούσματα και ως άλλοι άπιστοι Θωμάδες θελήσαμε να βάλουμε επί τον τύπον των ήλων. Και ιδού οι νεκροί. 

Αν θελουμε πραγματικά να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο μας και να κάνουμε μια πράξη αγάπης ας αφήσουμε τις μεγάλες μαζώξεις στις πλατείες και στις αυλές. Ας περιοριστούμε σε στενό οικογενειακό κύκλο και δεν θα το μετανιώσουμε. Θα έρθουν μέρες να χαρούμε και να γελάσουμε. Τα φάρμακα είναι στο τελικό στάδιο και με τη βοήθεια των εμβολιασμών θα έρθει ένα τέλος. 

Ένα τέλος όμως που πάντα θα είναι μια νέα  αρχή  που θα μας χτυπάει την πόρτα ανά άγνωστα χρονικά διαστήματα και η νίκη την επόμενη φορά , θα οφείλεται στα ευήκοα ώτα, όταν προορατικοί ανθρώποι που ως άλλοι Ιωσήφ προειδοποιούν και ερμηνεύουν τα όνειρα του Φαραώ για την εποχή των ισχνών αγελάδων που έρχεται  και αυτός υπακούει και προετοιμάζει το κράτος.

Στην περίπτωση μας η ανάγνωση της πανδημίας ας μας κάνει πιο σοφούς κι ας προετοιμαστούμε με καινοτόμα προγράμματα για να μην ξαναέχουμε τα ίδια. 

Καλή Ανάσταση στην ανθρωπότητα! 

Δεν μας περισσεύει κανείς.