Κυριακή 5 Μαΐου 2013

ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑΤΙ;;;


Τιμωρία γιατί;;; Δημοσιεύματα αναφέρουν πιθανή τιμωρία του αγήματος που έψαλε ταυτόχρονα τον εθνικό ύμνο με το Χριστός Ανέστη. Δεν τους διέκοψαν την ψαλμωδία, απεναντίας τη συμπλήρωσαν από ένα τυχαίο γεγονός. Ούτως ή άλλως είναι τόσο άρρηκτες οι σχέσεις, που αναγράφει καθαρά και στο άρθρο 3 του Συντάγματος “Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας : 1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού.”
Έλεος πια με τις Κασσάνδρες της τιμωρίας για ο,τιδήποτε συμβαίνει και τις καρατομήσεις! Σε αυτό τον αγώνα εξόδου της χώρας από την κρίση, που ομοιάζει με το μαρτύριο του Σισσύφου,  ΔΕΝ περισσεύει κανείς και πόσω δε μάλλον ευέλπιδες έφηβοι και άξιοι πολίτες.
Και εν κατακλείδι η προσωπική μου άποψη για το χαρμόσυνο αυτό γεγονός είναι ότι έτσι θα αναστηθεί το Γένος από τον Ύπνο Χιλίων Χρόνων. Μαζί!!! Έστω και τυχαία συναντήθηκαν δύο ύψιστα ιδανικά που οδηγούν στο ζενίθ ή ναδίρ το ανθρώπινο γένος: η Πίστη και η Ελευθερία! Η Πίστις Σώζει την Ψυχή και η Ελευθερία Λυτρώνει από τα παντοειδή δεσμά! Η σπίθα του ηθικού με το ιδανικό της ελεύθερης ανεξαρτησίας και το όνειρο της Μεγάλης Ιδέας και της απελευθέρωσης των λαών από τυραννικά καθεστώτα και αυταρχικές θρησκευτικές δοξασίες, που τόσο πολύ ταλαιπωρούν όλη την Οικουμένη.
Ναι, μόνο εσύ μπορείς Έλληνα Νου να γίνεις Ελευθερωτής και όχι δυνάστης! Ναι, μόνο εσύ μπορείς Έλληνα Νου την ίδια στιγμή να τα γκρεμίσεις όλα!
Διάλεξε επιτέλους τον δρόμο της Αρετής και όχι της κακίας!
Με τιμή και προβληματισμό
Μακρυχώρι, 05/05/2013
Μιχαήλ Ν. Αβέλλας
Αν Δημοτικός Σύμβουλος - Αστυνομικός - Μέλος Α-Βάθμιας Επιτροπής Εκπαίδευσης Δ. Τεμπών