Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Μπορεί η Ελλάδα να σωθεί;

Μπορεί η Ελλάδα να σωθεί;


Σχολιασμοί για βιογραφικά, υποτιμητικοί  χαρακτηρισμοί, μια σοβαροφάνεια μεταξύ των golden boys και παιδιών που βγάλανε το δημοτικό ή και λύκειο για την καταλληλότητα ικανότητας. Και ξεχνάνε όλοι τους αυτό που λεγαν οι παλιοί: "Δεν τον βλέπεις; Κάνει ή δεν κάνει για τη δουλειά."
Κι εδώ ερχόμαστε στο παρόν και ζοφερό μέλλον συνέπεια του παρελθόντος.
Γιατί είδαμε και τους υπολοίπους που μας φτάσανε εδώ, για να κάνω τον Συνήγορο του Διαβόλου.
 Τέρμα, η Ελλάδα τελειώνει με τον έναν ή τον άλλο είτε τρόπο είτε άνθρωπο. Δεν υπάρχουν μήτε Ηγέτες μήτε υλικό μήτε και κρίσιμη μάζα. Σας προτρέπω να διαβάσετε την Παγκόσμια Τάξη του εξαιρετικού Κίσσινγκερ.
Η Ελλάδα θυμίζει εποχές 1203-1204 μ.Χ και 1439-1453 μ.Χ. και οι πιο πολλοί βιάζονται να κυβερνήσουν / διοικήσουν ένα καράβι που βουλιάζει, για να πάρουν τον τίτλο που θα τους συνοδεύει για να επιζήσουν/ επιβιώσουν στο εξωτερικό.
Δεν με πείθει κανείς από όλους τους και ακόμη κι αν συντασσόμαστε αυτό συμβαίνει από το κράτος της ανάγκης, όπως αναφέρεται και στα ορφικά για την αρχή του Κόσμου κι εμείς την σκάλα την κατεβήκαμε προς τα κάτω, τόσο κάτω ...
Έχουμε διανύσει όλους τους δεκανούς των παθών, του υπέρ εγωισμού, της ματαιοδοξίας και της ατέλειας.
Για αυτό ας κλείσουμε τα μάτια του α-λόγου λαού μαστιγώνοντάς τα για να υποταχθεί και να κλάψει το τέλος του και τον χαμό του στο βυθό της θάλασσας, αφού είναι περιττό βάρος πλέον.
Μόνο της φωτεινό παράδειγμα ο Ελεήμων Αυτοκράτωρ και Άγιος ο Ιωάννης Βατάτζης, του οποίου από τον βίο πρέπει να διδαχθούμε με την ρήση του "Ο σταυρωθείς εγήγερται, ο μεγάλαυχος πέπτωκεν, ο καταπεσών και συντριβείς ανώρθωται".
 Αυτά ..
02 Μαρτίου 2016
Μιχαήλ Ν. Αβέλλας
Αστυνομικός - Μέλος Διαβούλευσης Δ. Τεμπών