Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Δεν Φοβάμαι να σχολιάσω τον Λόγο Μίσους του Μεθόδιου της Μονής Εσφιγμένου στην Αθήνα.




Σκέφτηκα πολύ πριν συντάξω την παρούσα επιστολή. Αλλά, όχι δεν Φοβάμαι. Δεν θα Σωπάσω τις σκέψεις μου και θα πω να περάσει κι αυτό.
Παρατηρούσα τις προηγούμενες ημέρες στο facebook την σελίδα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου για την ΚληρικοΛαϊκή Συγκέντρωση στην Αθήνα την 07/02/2016 με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο της Μονής. Μου άρεσαν οι φωτογραφίες που αναρτούσαν στο διαδίκτυο με ωραία φόντα, με το βαθύ γαλάζιο και τις σημαίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Σήμερα αναρτήθηκε και το βίντεο στον ακόλουθο σύνδεσμο.
 Κάθισα και άκουσα λοιπόν με μεγάλη αγωνία και με πολλή προσοχή τον τριαντάλεπτο διαρκείας λόγο του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου και ένιωσα δυστυχώς αηδία.. Ναι. Αηδία.
 Ένας ασυνάρτητος λόγος με πραγματικά γεγονότα, ψήγματα αληθειών και παραισθήσεων. Περίμενα να τον ακούσω ως έναν σοφό γέροντα και όχι ως έναν δημαγωγό μίσους.
Τί άκουσα για τον Χίτλερ και για τον ερχόμενο Έλληνα Χίτλερ που φαντασιώνονται και τον θάνατο των Εβραίων. 
Μία κυρία εν εξάλλω να φωνάζει "ψέματα" για το ναζιστικό ολοκαύτωμα. 
Το κοινό να επικροτεί. 
Αν με αυτό το κοινό φαντασιώνεστε να κυβερνήσετε την Ελλάδα, πλανάσθε πλάνη οικτρά ούτε βραχονησίδα δεν μπορείτε με αυτούς. Με αυτούς τους λεβέντες και με τον σταυρό με τα βέλη μπροστά από το βήμα σε πανό. Τί σταυρός είναι αυτός μπροστά από το αναλόγιο; Τί φανατισμός είναι αυτός; Τί δουλειά έχει ο Χριστός με εσάς; Τί δουλεία έχει ο Λόγος του Κυρίου με εσάς;
Εάν σας δοθεί η ευκαιρία θα αφανίσετε τον εναπομείναντα Ελληνισμό και θα τον οδηγήσετε στην Αγία Σοφία Εσταυρωμένο στην κυριολεξία. Τα έχετε χαμένα. Είστε παραπλανημένοι και φαντασιώνετε τον κόσμο με νεοπροφητείες που θα φέρουν ακόμα μεγαλύτερο κακό στην Ελλάδα.
 Τους μιλήσατε ορθώς για τους εθνικούς κινδύνους και τους εφησυχάσατε με το ποθούμενο.
Πιστεύετε στα αλήθεια στο εκπληκτικό αξιόμαχο του Στρατού μας, που θα τον φέρει νικητή στην Πόλη καταδικασμένο από τη Διεθνή Κοινότητα σε περίπτωση επέλασης; Τί σας κάνει να πιστεύετε ότι θα κατακτήσουμε τα εδάφη αυτά;  Όταν οι Έλληνες στρατευμένοι κάνουν θητεία 9 μηνών και όταν γίνονται ασκήσεις ψάχνουνε να απαλλαγούνε με αναρρωτικές άδειες, όταν δεν ξέρουνε όλα τα οπλικά συστήματα με τυφλά μάτια, όταν είναι Λαρισαίοι και υπηρετούν στο Λιτόχωρο και θέλουν πιο κοντά ακόμα κλπ, κλπ, κλπ.; Ή πιστεύετε ότι ο επαγγελματικός Στρατός επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης σε τριπλό μέτωπό συν το εσωτερικό; Την γεωμορφολογία την έχετε παρατηρήσει; Οι μισοί θα πέσουν πρώτοι και από ποιους θα αντικατασταθούν; Από τους καλογέρους; Από ποιους;
Μιλήσατε ακόμη για Ελληνισμό και Ορθοδοξία. Είπαμε να αποδεχθούμε την φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων και το πέρασμα των θρησκειών από την πολυθεία στον μονοθεϊσμό και από την ανθρωποθυσία, τα τοτέμ και τις αιματηρές θυσίες ζώων στην αναίμακτη θυσία με τον θάνατο και Ανάσταση του Ιησού Χριστού, ή κατ' αλλους του Ορφέα, του Μίθρα ή των αναλόγων θρησκειών και στην ουσία την εξέλιξη του ανθρώπινου εγκεφάλου από τα αρχέγονα ένστικτα της υπόφυσης στο ευγενές του ιππόκαμπου; 
Είπαμε και παραλάβαμε να αποδεχθούμε ότι οι Θεοί πέθαναν και πέρασαν στον μύθο δίνοντας τη σκυτάλη τους στον Άγνωστο Θεό που λατρεύανε και στα κενά δαιμόνια που καταδικάσθηκε εις θάνατο πως εισήγαγε ο Σωκράτης. 
Και έτσι να διατηρήσουμε τις παραδόσεις που κρατάνε άσβεστη την φλόγα του μεταλλασσόμενου Ελληνισμού στον αιώνα.
Αλλά όχι να αποδεχθούμε και τον φανατισμό σας και να τον περάσετε και στο αρχαίο ελληνικό κάλλος και στον Παρθενώνα και να συνδεθείτε ως απευθείας απόγονοι, όταν καταδικάσατε μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στον λόγο σας.
Μάθετε λοιπόν πώς δεν είστε απευθείας απόγονοι με τη φιλοσοφία του Αριστοτέλη, γιατί αλλιώς ο Ελληνισμός θα ήταν πρωτίστως φιλοσοφικό κίνημα και ο Έλληνας ιδιότητα, ο δε Χριστιανισμός θα είχε εξαπλωθεί στην Οικουμένη αν είχε απαλλαγεί από τον βυζαντινισμό του που οδήγησε στην πτώση της Κωνσταντινούπολης και στην υποδούλωση των ελεύθερων λαών, που υποφέρουν από πολέμους από την γένεση του κόσμου.  
Πέραν αυτών έχετε δίκιο και για το σύμφωνο συμβίωσης καθώς είσθε οι πρώτοι διδάξαντες, που συμβιώνετε με καρτερία και αγάπη στις κλειστές μονές σας για να ακούσετε και να δείτε τον Κύριο και την Υπεραγία Θεοτόκο να σας ανοίγει το αόρατο πέπλον της θεϊκότητάς της.
Όμως, δεν έχετε καμία σχέση με τους ασκητές και τους ερημίτες. Πείτε μου σε πόσους μεταλαμπαδεύσατε την αγάπη με τον σημερινό λόγο σας, σε πόσους σπείρατε τον καλό Λόγο του Θεού Πατρός και Σωτήρος Ημών Ιησού Χριστού;
Ο Λόγος σας ήταν μία διαρκής επίθεση στους Εβραίους, όταν ο Ιησούς Χριστός κατάγεται από τη φυλή του Δαυίδ. Ένα απίστευτο μένος και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να εξωραΐζετε τα εγκλήματα πολέμου του Χίτλερ και να προετοιμάζετε ή να προφητεύετε τον επόμενο Χίτλερ να είναι Έλληνας, για να βγει κανένας φρενοβλαβής και να διαπράξει καμία ηλιθιότητα με ανυπολόγιστες συνέπειες για την χώρα μας. 
Εκμεταλλευτήκατε τον καημό του Έλληνα για τον επόμενο Ηγέτη και δυστυχώς δεν είσθε εσείς και δεν είσθε καν ο προοιωνός του ούτε ο προλέγων αυτόν.
Κι όλοι κι όλες αυτές που αλαλάζανε εναντίον των Εβραίων καλά είναι να αφήσουν τις παραθρησκευτικές τους δοξασίες μέσα στα σκοτεινά υπόγεια της ψυχής τους και να μην τολμήσουν να σπείρουν λόγους μίσους μέσα στην Κοινωνία.Άρκετα υποφέρει για να εισαχθεί σε περαιτέρω απομόνωση.
Θυμάμαι έναν συνάδελφο αστυνομικό κι έμαθα αποτάχθηκε γιατί δεν παρέλαβε την αστυνομική ταυτότητα. Τώρα ψάχνει να βρει για να ζήσει την πολυμελή του οικογένεια. Δεν τον είδα να είναι πια ευτυχισμένος. Η ταυτότητα δεν περιείχε barcode ούτε χάραγμα, ήταν σύγχρονου τύπου μινιμαλιστική. Παρά τις επίμονες προσπάθειές μου να τον πείσω να την παραλάβει, αρνήθηκε και πώς όταν έρθει η στιγμή θα το καταλάβει, αυτός παρασύρθηκε. Τώρα παλεύει για την αξιοπρέπεια του και το χάραγμα δεν ήρθε ακόμη.
Και σας βεβαιώ πώς όταν έρθει η στιγμή, πρώτος εγώ θα σαλπίσω την οριστική αριθμοποίηση της κοινωνίας μας και το σφράγισμα των σημείων.
Εν κατακλείδι, περίμενα να ακούσω έναν Ιεράρχη και είδα έναν άνθρωπο τυφλωμένο από απογοήτευση, οργή και μίσος, γιατί αλήθεια οι εθνικοί κίνδυνοι είναι πολλοί και γιγαντώνονται και το αίτιο είμαστε εμείς και δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις με επιστροφή στη δραχμή ή και παραμονή στο ευρώ.
Τελικά έμειναν μόνες οι Λέξεις και ο Λόγος του Θεού στον Οίκο του και ο σπόρος έπεσε στα βράχια του Άθω.
Μέχρι τότε, γρηγορείτε αδελφοί εν αγάπη και ομονοία Κυρίου.
08/02/2016
Με προβληματισμό
Μιχαήλ Ν. Αβέλλας
Αστυνομικός – Μέλος Διαβούλευσης Δ. Τεμπών