Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Ξενοδόχος δεν είναι οι μοναχικοί λύκοι που κρύβονται μέσα στο πλήθος και εκμεταλλεύονται το ενστικτώδες θυμικό του.

Ξενοδόχος δεν είναι οι μοναχικοί λύκοι που κρύβονται μέσα στο πλήθος και εκμεταλλεύονται το ενστικτώδες θυμικό του. 


"Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο υπό τον φόβο και της αγανάκτησης του λαού". Τάδε έφη εκπρόσωπος για την απουσία κυβερνητικών από τις παρελάσεις λόγω των αντιδράσεων στο μακεδονικό. 
Το γεγονός ότι η συμφωνία των Πρεσπών έχει επικυρωθεί από τις διεθνείς συμμαχίες δεν μας ενδιαφέρει.
 Το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται ξενοδόχος μία ολιγάριθμη, ασύμμετρη & άτακτη μάζα οξύθυμων που κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα, που θα γίνουν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις δεν σας αφορά προφανώς. Ή για να το εστίασω καλύτερα μοναχικοί λύκοι που κρύβονται μέσα στο πλήθος με την προβειά του αμνού. 
Το γεγονός ότι συμβαίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα με την αποκάλυψη και υπό εξόρυξη του ορυκτού μας πλούτου σε θαλάσσιες περιοχές αποκλειστικής οικονομικής μας ζώνης και κυριαρχίας και η κοινή γνώμη απασχολείται με τους κατ' επίφασιν και άγονους διαπληκτισμούς για το μακεδονικό/ σκοπιανό ζήτημα όταν είχε δωθεί από την αρχή η ονομασία ΦΥΡΟΜ.
Αν ήθελε υποτεθεί ότι δεν τολμάνε οι εκπρόσωποι της κυβερνήσεως να μην παρασταθούν στις παρελάσεις, που ήσασταν όλοι εσείς στα μαζικά συλλαλητήρια να κατεβείτε στο πεζοδρόμιο μαζί με τον λαό και τις παραιτήσεις σας; 
Αν πιστεύετε τόσο ακράδαντα ότι είναι εθνικά επιζήμια η συμφωνία των Πρεσπών και από το κύρος αλλά και την γνώση δημοσίων εγγράφων που παράγει η θεσμική σας ιδιότητα, τότε γιατί δεν υποβάλλατε μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα για παράβαση του άρθρου 151 του Ποινικού Κώδικα για κατάχρηση πληρεξουσιότητας και αρχικά ως απόπειρα (άρθρο 42 Π.Κ). 

Μήπως τα ξεχάσατε τα διαρκή επεισόδια και διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος με το σιδηρόφρακτο άγνωστο στρατιώτη, όπως και τον προπηλακισμό του συναδέλφου σας κάποτε;

Έπρεπε αγαπητέ να πείτε:
<<Είμαστε εδώ και τους καλούμε να τους υπερασπίσουμε το δημοκρατικό τους δικαίωμα να σταθούν. Δεν ξεκινάμε αν δεν έρθουν. Αποχωρούμε. Αναλαμβάνουμε να τους προστατεύσουμε>>. 

Τί θα συμβεί αν εκτροχιαστούν προεκλογικά τα πράγματα και έχουμε έναν άχρηστο, οξύθυμο ηλίθιο; Θα φτιάξουμε έναν νέο Λαμπράκη από την μία μεριά ή έναν νέο Ίωνα Δραγούμη από την άλλη;
Θα χωριστούμε όπως τότε σε Βενιζελικούς και Αντιβενιζελικούς;
Το έχω ξαναπεί εδώ ότι διανύουμε μέρες 1919, ας μην κάνουμε ξανά τα ίδια λάθη.

ΥΓ1: Οφείλουμε όλοι μας να κοιτάξουμε το μετά. Όχι άλλα αναθέματα, Δεν θα βγει σε καλό για την χώρα. 
ΥΓ2: Οφείλουμε να πούμε ΌΧΙ στην πόλωση. 
ΥΓ3: Διερωτώμαστε πού κρύφτηκε ο ενωτικός λόγος του Καραμανλή με το άνοιγμα προς όλες και όλους; 
ΥΓ4: Αν εκτροχιαστούμε ένεκα διχασμού, θα κερδίσουμε όσα κέρδισε η Αφρική και το Ιράκ από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου. 

26.3.2019
Μιχάλης Αβέλλας