Τρίτη 13 Απριλίου 2021

12.04. Ημέρα μνήμης για εθνικούς ήρωες.




 Εμείς τις σημαίες μας τις είχαμε μεσίστιες για εσένα που έπεσες για την Ειρήνη στην πατρίδα μας , για το Αιγαίο πέλαγος μας.

Το μήνυμα ελήφθη. 

Από εκεί ψηλά που είσαι Γιώργη να μας προσέχεις. 

12.04.2018: Πέρασε στην αιωνιότητα ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος μαζί με τα όπλα του, τιμώντας τους όρκους του γένους μας: 

«Ού καταισχυνώ όπλα τά ιερά,

ούδ' εγκαταλείψω τόν παραστάτην,

 ότω άν στοιχήσω.»

Σαν σήμερα το 2018 μετά από αερομαχία για την προάσπιση των ελληνικών αιθέρων πέφτει στο βυθό του Αιγαίου με το mirage ο Γιώργος Μπαλταδώρος. Σήμερα , 12.04.2021 ανεβαίνει για να τον συναντήσει ένας σύγχρονος εθνικός ευεργέτης μας, ο  Υποστράτηγος επί τιμή Ιάκωβος Τσούνης. Ο άνθρωπος που χάρισε όλη την περιουσία του στις ένοπλες δυνάμεις για να μη χαθεί μήτε σπιθαμή γης, μήτε μίλι θαλάσσης ή αέρα από αδυναμία του έθνους.  

Κλείνοντας τον επικήδειο με τα λόγια του: 

<<Δίχως πατρίδα, ούτε ο πλούτος, ούτε η δόξα ούτε οι χαρές υπάρχουν. Όλα χάνουν την αξία τους, είναι γνωστό σε όλους>>• Προβληματιζόμενοι από την διαθήκη του πως : <<Η ελευθερία που κερδίσαμε με κάθε κόστος ήταν δευτέρας κατηγορίας γιατί ακολουθούμε την ασυδοσία ως ελευθερία και ως Ελευθερία Ελλήνων Πολιορκημένων>>. 

Αυτή η ασυδοσία που προσπαθεί να κυριαρχήσει παντού με τα προσωπεία της φτάνοντας στο σημείο να  εκτελέσει δημοσιογράφο μέρα μεσημέρι εν μέσω της οδού δεν πρέπει να περάσει.